Ga naar de inhoud

Is Egan Bernal terug van weggeweest? "Misschien zien we hem dit jaar weer op zijn echte topniveau"

 vr 8 maart 2024 09:10
Laurens De Plus koerst deze week aan de zijde van Egan Bernal.
Laurens De Plus koerst deze week aan de zijde van Egan Bernal.

Laurens De Plus ziet in Parijs-Nice van dichtbij hoe zijn kopman en voormalig Tourwinnaar Egan Bernal weer naar zijn beste vorm lijkt toe te groeien. Heel het team staat dit seizoen bovendien op scherp: "Ze zeggen dat we de laatste jaren gepasseerd zijn, maar wij willen onze eerste plek in het peloton weer hebben."

"We waren op de eerste zware dag van het seizoen meteen op de afspraak als ploeg", zo blikte Laurens De Plus terug op de rit richting Mont Brouilly, gewonnen door Santiago Buitrago.

 

Zowel De Plus zelf als Egan Bernal en Carlos Rodriguez staan er nog relatief goed voor in het klassement na 5 dagen Parijs-Nice.

 

"Het zwaarste werk komt er nog aan, ook al waren het woensdag al veel hoogtemeters. Maar we hebben wel vertrouwen eigenlijk."

Bernal is heel goed, even explosief als hij vroeger was.

Laurens De Plus (Ineos Grenadiers)

Voormalig Tourwinnaar Bernal lijkt zelf ook met veel vertrouwen te koersen deze week. De Colombiaan kwam 2 jaar geleden tijdens een trainingstochtje in eigen land zwaar ten val en begon daarna aan een ellenlange revalidatie met onder meer een gebroken ruggenwervel, dijbeen, knieschijf en borsttrauma. 

 

"Bernal is op dit moment heel goed, even explosief als hij vroeger was. De lange beklimmingen zijn meer zijn terrein en die hebben we nog niet gehad dit seizoen", ziet De Plus.


"Ik denk dat we dit jaar dus misschien wel de Egan van op zijn echte topniveau terugzien. In de omgang is hij kalm, maar in de koers heeft hij wel weer de goede agressiviteit." 

Een goedlachse Laurens De Plus is optimistisch over de vorm van Egan Bernal en heel het team.
Een goedlachse Laurens De Plus is optimistisch over de vorm van Egan Bernal en heel het team.

"Willen onze eerste plek in het peloton terug hebben"

Het allesdominerende Ineos Grenadiers in het rondewerk met 5 Tourwinsten op een rij van 2015 tot 2019, dat zien we al even niet meer. De Giro van 2021 met Bernal is hun laatste eindzege in een grote ronde.


"We staan allemaal op scherp dit jaar. Ze zeggen dat we de laatste jaren gepasseerd zijn, maar wij willen onze eerste plek in het peloton terughebben."


"Dat is de ambitie van Ineos. We hebben een core groep waarmee we de grote rondes willen winnen. De goede voorbereiding hebben we al gehad, nu moet het zware werk nog komen", besluit De Plus.


Te beginnen met het slotweekend van Parijs-Nice dus. 

Gerelateerd: