Ga naar de inhoud

Israëlische wordt uitgefloten op WK zwemmen in Qatar

 ma 19 februari 2024 09:16
Anastasia Gorbenko
Anastasia Gorbenko in actie op de 400 meter wisselslag.

Op de slotdag van het WK zwemmen in Doha (Qat) heeft Anastasia Gorbenko uit Israël boegeroep moeten trotseren. "Ik ben hier om te doen wat ik het liefst doe: sporten", reageert de 20-jarige topzwemster.

Anastasia Gorbenko zwom gisteren naar WK-zilver op de 400 meter wisselslag. Ze werd uitgefloten tijdens haar interview, toen ze op het podium stond en toen ze de arena verliet. Al klonk er in Doha ook beleefd applaus voor de 20-jarige topper.

 

Achteraf vertelde ze dat het niet de eerste keer was. "Ik heb een hele week rumoer gehoord, maar ik draag oordopjes om in de zone te zitten. Want ik ben hier om te doen wat ik graag doe: sporten", reageert Gorbenko, een Israëlische zwemster met roots in Oekraïne.

Ik ben hier om mijn land te vertegenwoordigen en daar ben ik trots op. Als iemand daar niet van houdt, is dat mijn probleem niet.

Anastasia Gorbenko

"In geen geval wilde ik de podiumceremonie missen", gaat de vicewereldkampioene voort.

 

"Ik ben hier om mijn land te vertegenwoordigen en daar ben ik trots op. Als iemand daar niet van houdt, is dat mijn probleem niet."


Gorbenko zwom eerder al kampioenschappen in Arabische landen en dat gaat ze blijven doen. "Israël ligt nu eenmaal in het Midden-Oosten", zegt ze. "Ik hoop dat we ooit vrede kunnen sluiten met iedereen."

Anastasia Gorbeno, Freya Colbert en Sara Franceschi
De top 3 van de 400 meter wisselslag: Anastasia Gorbeno (zilver), Freya Colbert (goud) en Sara Franceschi (brons).
Gerelateerd: