Ga naar de inhoud

Ethan Vernon schenkt nieuwe werkgever Israel-Premier Tech meteen zege in Alpes-Maritimes

 za 17 februari 2024 16:48
Vernon was de snelste in Zuid-Frankrijk.

Ethan Vernon heeft niet lang moeten wachten op een eerste zege voor zijn nieuwe team Israel-Premier Tech. De snelle Brit sprintte in de Tour des Alpes-Maritimes bij zijn eerste koersdag meteen naar winst, voor Sean Flynn (DSM-Firmenich) en Vincenzo Albanese (Arkéa-Samsic). Vernon is ook de eerste leider.

Met de Classic Var kon het peloton in Zuid-Frankrijk vrijdag al opwarmen. Zaterdag trok datzelfde peloton naar startplaats Levens, voor de eerste rit van de Tour des Alpes-Maritimes. 

 

Op een glooiend parcours richting Antibes waagden enkele vluchters hun kans. De Fransman Andrea Mifsud zong het het langste uit, maar werd uiteindelijk op anderhalve kilometer van de streep gegrepen.

 

In de sprint rolde Israel-Premier Tech de rode loper feilloos uit voor Ethan Vernon. De 23-jarige Brit, overgekomen van Soudal-Quick Step, maakte het eenvoudig af en wint zo voor het eerst in zijn nieuwe kleuren.

 

Sean Flynn en Vincenzo Albanese maakten het podium vol. Klassementstenoren Tobias Johannessen, Benoit Cosnefroy en Romain Bardet finishten netjes in de top tien. Zij hopen zich morgen te tonen in de tweede en laatste etappe naar Vence.

Uitslag rit 1 Tour des Alpes-Maritimes (2.1)

 

1. Ethan Vernon (GBr) in 3u55'38"

2. Sean Flynn (GBr) z.t.

3. Vincenzo Albanese (Ita)

4. Tobias Halland Johannessen

5. Guillaume Boivin (Can)

Gerelateerd: