Ga naar de inhoud

Ai, te vroeg gejuicht! Lenny Martinez draait Tobias Johannessen een loer in Classic Var

 vr 16 februari 2024 16:04

Niet Tobias Johannessen, maar wel Lenny Martinez heeft de eerste editie van de Franse wielerwedstrijd Classic Var gewonnen. De jonge Noor leek op weg naar de winst en had ook al het zegegebaar gemaakt, maar op de streep ging thuisrijder Lenny Martinez er nog over.

De Classic Var is een nieuwe koers, een opwarmertje voor de Tour des Alpes-Maritimes et du Var die morgen op het menu staat.

 

Maar ook het voorgerecht was vrijdag niet min, met enkele lastige beklimmingen en met de aankomst op de Mont Faron, een col met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 8 procent.

 

Zes renners mochten de vlucht van de dag inkleuren. Bij hen één Belg: de 18-jarige Victor Vaneeckhoutte van het Lotto-Dstny Development Team. De zes werden gegrepen in de aanloop naar de slotklim.

 

Daar regende het aanvallen tot een elitegroepje van opnieuw zes renners overbleef. In de sprint bergop snuffelde Tobias Johannessen nadrukkelijk aan de winst. Maar de Noor waande zich iets te zeker van zijn stuk en juichte te vroeg. Zo ging de Fransman Lenny Martinez in de laatste meters alsnog met de zege lopen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.