Ga naar de inhoud

Onze commentator vindt afwezigheid Linskens groot verlies: "Maar snelheid in verdediging kan toenemen"

 wo 7 februari 2024 17:14
Kyara Linskens schermt de bal af van een Australische. De foto is genomen op de Olympische Spelen in Tokyo.
Kyara Linskens in actie tegen Australië op de Olympische Spelen in Tokyo.

Door een enkelblessure ontbreekt Kyara Linskens in de selectie van de Belgian Cats voor het olympisch kwalificatietoernooi in Antwerpen. De vaste center van België zal gemist worden. "Je wordt niet zomaar verkozen tot MVP van de EK-finale", zegt Sporza-journalist Chrisophe Vandegoor.

Kyara Linskens is al jaren een vaste waarde in de starting five van de Belgian Cats. Haar invloed op het spel kan dus niet onderschat worden. "Met haar gestalte staat er altijd iemand in de bucket die van belang is."

 

"Ze heeft een goed shot in de buurt van de vrijworplijn en zorgt voor belangrijke rebounds. Vooral tegen Amerika, dat veel gelijkaardige types heeft, zal ze gemist worden."

 

Hoe het verlies opgevangen moet worden, is nog een groot vraagteken. "Ik ben benieuwd hoe de coach het zal oplossen."

 

"Serena-Lynn Geldof kan met haar gestalte in de plaats komen, maar mist een beetje ervaring op internationaal niveau. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen heeft ze geen minuut mogen spelen."

Serena-Lynn Geldof

"Ze is groter dan Linskens, maar minder breed en sterk. Ook haar moves onder de ring zijn wat beperkter. Het is oneerlijk om van haar te verwachten dat ze de taak van Linskens helemaal op zich neemt."


"Een andere optie is Betty Mununga. Zij heeft veel stappen gezet en wordt geëerd en gewaardeerd om haar enorme werkkracht. Ze noemen haar niet voor niets 'Machine Mununga'."


"Haar nadeel is dat ze met haar 1,88 meter net undersized is."

"Meesseman moet gewoon haar spel kunnen spelen"

"Er bestaat ook nog de optie om Meesseman op de positie van Linskens te zetten. Misschien dat de coaches denken dat Meesseman op die manier ruimte kan creëren waardoor ze sneller kunnen spelen."

 

"Zelf denk ik dat de coaches Meesseman haar positie niet gaan veranderen. Ze is op haar plaats zo fenomenaal goed in het creëren van ruimte. Ze voelt het spel zo goed aan en staat altijd op de juiste plaats. Met of zonder Linskens moet ze dat blijven doen."

 

"Dat neemt niet weg dat ze voor een aantal minuten op de centerpositie kan spelen. Met Geldof en/of Mununga als alternatieven."

 

"Op verdedigend vlak denk ik dat de Cats nu sneller zullen kunnen schakelen. Omdat Linskens niet de snelste loper van de Cats is."

 

"De laatste jaren is zij van zo'n grote waarde voor het team dat haar afwezigheid zonder meer een aderlating is. Dat betekent dat andere Cats meer kansen zullen krijgen. Aan hen om zich te bewijzen en die kansen te grijpen."

Gerelateerd: