Ga naar de inhoud

Golazo gaat WK wielrennen in Rwanda in 2025 mee organiseren: "Een eer"

 vr 12 januari 2024 09:42

Het WK wielrennen in Rwanda krijgt een Belgisch tintje. Golazo zal het evenement organiseren, samen met het Franse ASO. Het is de eerste keer dat het WK wielrennen in Afrika georganiseerd zal worden. “We zijn vereerd om dit historisch sportmoment voor Afrika mee in goede banen te mogen leiden”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo.

In september 2025 is Rwanda de gastheer voor de wereldkampioenschappen wielrennen. En dat als eerste Afrikaanse land. De Rwandese wielerfederatie doet een beroep op de knowhow van Golazo en ASO om het hele event mee op poten te zetten.

 

Die twee bedrijven wonnen samen het bid om het lokale organisatiecomité bij te staan. Ze zullen de sporttechnische aspecten, de organisatie van het randprogramma en de communicatie en promotie in goede banen leiden. 

 

Bob Verbeeck: “We zijn vereerd om dit historisch sportmoment voor Afrika mee in goede banen te mogen leiden. We zijn al meer dan 10 jaar actief in Oost-Afrika. De voorbije jaren zijn onze activiteiten in Kenia in een stroomversnelling geraakt. Dit is een volgende grote stap in het ontwikkelen van onze aanwezigheid in Afrika. Golazo zal naast het huidige kantoor in Nairobi (Kenia) een tweede vestiging openen in Kigali, in Rwanda."

 

Een ervaren team van Golazo was de voorbije dagen aanwezig
in Kigali en is onder de indruk. “Het parcours is ronduit prachtig en uiterst geschikt voor een WK wielrennen. Zet alvast geen sprinter op jouw pronostiek want met Mount Kigali, de beruchte Mur de Kigali en vooral de kasseihelling in de laatste 2 kilometer is dit een loodzwaar parcours. De elite mannen zullen flirten met de grens van de 5.000 hoogtemeters en dit op een hoogte van ruim 1.400 meter."

 

"Kigali heeft alle ingrediënten om er een hoogstaand WK van te maken voor de wielerfans”, aldus Christophe Impens van Golazo.

Gerelateerd: