Ga naar de inhoud

Ilan Van Wilder krijgt eigen kansen, wil naar de Tour en betreurt uitspraken niet: "Hopelijk heeft het geholpen"

 wo 10 januari 2024 10:48
Ilan Van Wilder.

Ilan Van Wilder is nog maar 23 jaar, maar weet wat hij wil en praat altijd rechtuit. Dat deed hij ook dinsdag op de ploegvoorstelling van Soudal-Quick Step. De jonge klimmer wil naar de Tour, krijgt kansen om zijn eigen ambities te vertalen en sabelde de fusieplannen nog eens neer. 

Ilan Van Wilder opent 2024 op Mallorca en krijgt "een mooie kans voor een klassement in de UAE Tour".

 

"Daarna volgt Parijs-Nice met Remco (Evenepoel). We starten er met een goeie ploeg. Het is een hoofddoel om het daar heel goed te doen."

 

Een nieuwe opportuniteit op persoonlijk succes krijgt hij in de Ronde van Catalonië en de Ronde van Romandië. "Ik krijg bij Soudal - Quick Step een mooie combinatie van eigen kansen en helpen. Ik vind er een goeie balans."

 

"Het wordt elk jaar opgebouwd en ik probeer elk jaar een stapje te zetten. Dat lukt goed."

 

Van Wilder wil ook graag naar de Tour. "Dat staat niet vast. Ik zit in de grote preselectie. Laat ons hopen van wel. Er zijn veel sterke jongens. Ik zie echt een sterke ploeg voor de grote rondes."

Ilan Van Wilder boekte vorig najaar zijn eerste profzeges.

Werknemers

Ilan Van Wilder had een fraai najaar met zeges in Duitsland en Italië. Hij won de Tre Valli Varesine tijdens de fusiesoap en liet na die overwinning duidelijk zijn afkeer blijken.

 

"Het was een heel onduidelijke periode waarbij iedereen heeft afgezien. We zaten in Italië met een groot deel van de ploeg en de sfeer was niet al te best. We hadden het moeilijk met de onwetendheid en de onduidelijkheid."

 

"Ik heb geen spijt van de emoties die ik getoond heb. Ik heb mijn gedachten gezegd en ik ben daar tevreden over."

 

"Ik ben opgekomen voor mijn ploegmaats en de staf. Ik hoop dat dat misschien iets gedaan heeft, maar ik ben zeer blij dat het niet is doorgegaan."

 

"Er zijn gesprekken geweest tijdens het hele gedoe en ook een beetje erna", geeft Van Wilder nog aan. "Er speelde zich veel af boven ons hoofd."

 

"Wij zijn werknemers waarbij we helaas, als puntje bij paaltje komt, niet echt heel veel betekenen. Dat is cru, maar dat is het leven."

De reactie van Van Wilder in oktober rond de fusieplannen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.