Ga naar de inhoud

Paul Herygers over veldritseizoen van Wout van Aert: "Hij mag niet vinden dat hij ergens gefaald heeft"

 do 4 januari 2024 20:12
Wout van Aert
Wout van Aert

Met de Duinencross in Koksijde zit het veldritseizoen van Wout van Aert er zo goed als op. Met twee overwinningen op zak trekt hij nu op stage naar Spanje om zich verder voor te bereiden op het wegseizoen. "Ik hoop dat hij nu niet aan zichzelf twijfelt", zegt Paul Herygers.

"Wout van Aert moet bij zijn plan blijven"

Wout van Aert komt op 21 januari alleen nog in actie in Benidorm. In totaal zal hij deze winter dan 9 crossen gereden hebben. De balans tot nog toe: 2 zeges (Essen en Zolder), 4x tweede, 1x derde (vandaag in Koksijde) en 1x vijfde (in Hulst).

 

De overwinningen behaalde Van Aert in crossen waar de ongenaakbare Mathieu van der Poel niet aan de start stond. Voor het overige was ook hij niet opgewassen tegen de overmacht van de Nederlander.

 

Toch vindt analist Paul Herygers dat Van Aert niet met een slecht gevoel op het vliegtuig naar Spanje mag stappen. "Ik hoop dat hij nu niet aan zichzelf twijfelt. Hij mag niet vinden dat hij ergens gefaald heeft", vertelt Herygers, die benadrukt dat Van Aert deze winter een andere route richting voorjaar uitgestippeld heeft.

Het doel van Wout van Aert is pas over een paar maanden. Dit was slechts een training.

Paul Herygers over het veldritseizoen van Wout van Aert

"Ik begrijp natuurlijk: je bent een coureur en wanneer je je rugnummer opspeldt en op pad gaat met Mathieu van der Poel, dat je dan probeert mee te gaan, ook al is dat eigenlijk niet zo gepland."

 

"Af en toe zal dat wel pijn gedaan hebben, maar dat moet hij achter zich laten. Misschien waren zijn ambities hoger, maar dat mocht niet. Hij moet bij zijn plan blijven. Hij heeft gezegd dat hij het over een andere boeg zou gooien en dit jaar alles op de weg zou zetten."

 

"En misschien is dat ook niet tevergeefs. Want het doel waarover we spreken, is pas over een paar maanden. Dus laten we er maar van uitgaan dat hij nog bezig is met zijn doel na te streven en dat dit slechts een training was."

Gerelateerd: