Ga naar de inhoud

Marc Wilmots voorgesteld als sportief directeur in filmpje: "Wil Schalke opnieuw kracht laten uitstralen"

 do 4 januari 2024 10:45
Marc Wilmots.

Marc Wilmots heeft een nieuwe uitdaging beet. De clublegende van Schalke 04 wordt sportief directeur bij de ploeg uit de Duitse tweede klasse. Wilmots heeft zijn contract getekend tot eind 2026 en gaat aan de slag in een nieuwe structuur. In een filmpje lijkt de Belg vastberaden om de traditieclub weer naar successen te leiden. "We moeten onze fans inspireren met intens, respectabel en succesvol voetbal", zegt Wilmots.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op zijn 54e keert Marc Wilmots terug naar zijn vertrouwde nest.

 

De clublegende van Schalke 04 wordt - na zijn carrière als speler en korte passage als interim-coach - sportief directeur bij de ploeg uit de Duitse tweede klasse. Na zijn ontslag als trainer bij Raja Casablanca in februari 2022 wordt dit een nieuwe uitdaging als "sportief eindverantwoordelijke".

 

De voormalige bondscoach van de Rode Duivels volgt er Peter Knäbel op. Die zou normaal gezien pas eind dit seizoen vertrekken, maar de samenwerking werd in onderling overleg vervroegd stopgezet. 

 

Wilmots is zeer graag gezien in Gelsenkirchen. In 178 wedstrijden behaalde hij er successen in de UEFA Cup en de Duitse beker. Zijn populariteit moet de club opnieuw op de rails krijgen.

 

Bij Schalke treft hij met T1 Karel Geraerts een landgenoot aan. Hij stuurde met 7 op 9 de ploeg voorlopig uit de degradatiezone naar plek 14, al is de crisis nog niet helemaal afgewend.

Ik heb hier grote successen beleefd als speler, nu wil ik de club opnieuw kracht laten uitstralen.

Marc Wilmots

"Met Marc Wilmots hebben we voor Schalke een man kunnen binnenhalen die de voetbalwereld vanuit vele perspectieven heel goed kent en die weet hoe een succesvolle kleedkamer werkt", klinkt het bij de clubleiding van Schalke.

 

De voormalige Belgische bondscoach is helemaal klaar om die rol zo goed mogelijk in te vullen.

 

"Ik kijk er erg naar uit", opent Wilmots. "Schalke is een speciale club voor mij. Ik heb hier grote successen beleefd als speler, nu wil ik de club opnieuw kracht laten uitstralen."

 

"Dat om een succesvolle toekomst tegemoet te gaan. Iets wat we enkel bereiken als iedereen doelgericht en professioneel aan de slag gaat. We moeten onze fans inspireren met intens, respectabel en succesvol voetbal."

 

Wilmots zit intussen al op winterstage met de "Koningsblauwen" in Portugal. Daar kan hij een eerste blik op de huidige spelerskern werpen.

Gerelateerd: