Ga naar de inhoud

Biatlete Lotte Lie ruikt aan top 10 in de Wereldbekersprint in Hochfilzen

 vr 8 december 2023 17:36
Lotte Lie in actie in Hochfilzen

Lotte Lie heeft een knalprestatie geleverd op de Wereldbekermanche biatlon in Hochfilzen (Oostenrijk). De Belgische biatlete eindigde in de sprint op de 12e plaats na 2 foutloze schietbeurten. Het is haar op 1 na beste prestatie in de WB.

In Oostenrijk staat de tweede Wereldbekermanche biatlon van het seizoen op het programma de komende dagen en Lotte Lie is er goed aan begonnen. In de sprint over 7,5 kilometer legde onze landgenote beslag op de twaalfde plaats.

 

Lie bleef fouloos bij het liggende en staande schieten en had zo ook uitzicht op de top 10. Maar in de laatste ronde langlaufen moest ze nog wat plaatsjes prijsgeven. 

 

Toch zal Lie meer dan tevreden zijn. Slechts 1 keer deed ze individueel beter dan de 12e plaats in een Wereldbeker. Vorig jaar werd ze in Pokljuka 10e op de individuele afstand (15 kilometer).

 

De zege in Hochfilzen ging naar de Noorse Ingrid Landmark Tandrevold, die niet in de fout ging bij het schieten. De Zweedse Elvira Öberg strandde na 1 schietfout als tweede op 4"9.

 

De andere Belgische, Maya Cloetens, schoot als 69e twee keer mis en finishte op meer dan 3 minuten van de winnares. Daarom mag ze zaterdag niet meedoen aan de achtervolging. Lie begint als 12e aan de achtervolging met 1'03" achterstand op Tandrevold.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.