Ga naar de inhoud

Na de tranen van Ceylin Alvarado in Troyes: "De concurrentes weten nu dat ze helemaal in orde moeten zijn"

Een geëmotioneerde Ceylin Alvarado gisteren in Troyes.

Na haar wereldtitel in 2020 was Ceylin Alvarado (25) de jongste jaren een beetje van het voorplan verdwenen, maar de voorbije weekends greep ze haar kans met beide handen. Gisteren reageerde ze opvallend emotioneel in Troyes na haar 4e zege in 4 crossen. "Dat de andere toppers automatisch winnen, daar legt Ceylin zich niet bij neer", klinkt het bij haar ploeg Alpecin-Deceuninck.

De break van Fem van Empel en de laatste pauzedagen van Puck Pieterse hebben Ceylin del Carmen Alvarado geen windeieren gelegd.

 

In Niel, Dendermonde, Merksplas en Troyes scoorde de Nederlandse een zuivere 4 op 4.

 

Na de finish liet Alvarado gisteren haar tranen de vrije loop. "Ik denk dat alle emoties bij elkaar kwamen. Ik ben blijven vechten om te staan waar ik nu sta", reageerde ze.

 

"Sporters zijn mensen. En het is niet abnormaal dat mensen hun emoties uiten, hé", vult ploegbaas Christoph Roodhooft (Alpecin-Deceuninck) een dag later aan. 

 

"Ceylin is uiteraard tevreden dat ze weer haar niveau haalt en vooral de manier waarop zal gisteren extra deugd gedaan hebben."

Ceylin is uiteraard tevreden dat ze weer haar niveau haalt en vooral de manier waarop zal gisteren extra deugd gedaan hebben.

Christoph Roodhooft

Want, zo benadrukt Roodhooft, de wereldkampioene had niet de gemakkelijkste weg gekozen.

 

"Ze won zaterdag in Merksplas in helse omstandigheden. Als winnares duurt het een tijdje voor je daar weggeraakt en dan moet je nog naar Troyes reizen."

 

"Daar stond ze tegenover een frisse Puck Pieterse in haar eerste cross sinds Waterloo."

 

"Ceylin reed op een achterstand van een tiental seconden en bij haar tweede slipper dacht ik zelf ook dat de cross voorbij was."

 

"Maar ze is blijven vechten en ze heeft niet opgegeven. Dat is bijzonder knap."

"Het leek alsof Ceylin op een zijspoor was geraakt"

"Het is de zege van de volharding", vertelt Christoph Roodhooft over het wedstrijdverloop én over het carrièrepad van de wereldkampioene van 2020.

 

"Na die titel waren de verwachtingen hoog en die heeft ze grotendeels ingelost, maar door de opmars van Van Empel en Pieterse leek het alsof Ceylin op een zijspoor was geraakt."

 

"De teneur was ook dat Puck meteen zou winnen bij haar terugkeer. En ook Lucinda Brand doet weer volop mee."

 

"Dan geeft het extra voldoening als je wint met die concurrenten erbij. Dat die anderen automatisch de winnares zijn, daar legt ze zich niet bij neer."

De teneur was ook dat Puck meteen zou winnen bij haar terugkeer. En ook Lucinda Brand doet weer volop mee. Dan geeft het extra voldoening als je wint met die concurrenten erbij.

Christoph Roodhooft

Is dit dan een indicatie voor de komende weken? "We moeten ook realistisch zijn. Die andere vrouwen hebben intrinsiek misschien wat meer talent, maar dat wil niet zeggen dat Ceylin hen niet het vuur aan de schenen kan leggen."

 

"Ze kan veel vertrouwen halen uit deze reeks en vooral uit Troyes. Misschien zal ze de komende weken 1 op 4 of 5 onderonsjes winnen, maar dat is dan zeker ook de moeite waard."

 

"En wie weet wordt het zelfs 1 op 3. Daar heeft Ceylin zeker de kwaliteiten voor."

 

"Pieterse en Van Empel zullen na gisteren ook wel beseffen dat ze zelf in orde moeten zijn."

 

"Dit is een signaal, want tegen Alvarado met deze instelling en conditie moet je als concurrente 100 procent zijn."