Wereldbeker veldrijden (vrouwen) klassement

naamresultaat
1
Ceylin del Carmen Alvarado
337 punten
2
Puck Pieterse
290
3
Lucinda Brand
259
4
Inge van der Heijden
214
5
Fem van Empel
212
6
Manon Bakker
210
7
Leonie Bentveld
207
8
Zoe Backstedt
192
9
Marie Schreiber
181
10
Sara Casasola
168
stand wereldbeker veldrijden vrouwen
1. Ceylin Alvarado (Ned) 257
2. Lucinda Brand (Ned) 190
3. Manon Bakker (Ned) 161
4. Inge van der Heijden (Ned) 151
5. Leonie Bentveld (Ned) 144
6. Puck Pieterse (Ned) 140
7. Marie Schreiber (Lux) 131
8. Fem van Empel (Ned) 120
9. Zoë Backstedt (GBr) 118
10. Sara Casasola (Ita) 108

kalender wereldbeker veldrijden

datum cross winnaar winnares
15/10 Waterloo (VS) Nys Van Empel
29/10 Maasmechelen Van der Haar Van Empel
12/11 Dendermonde Ronhaar Alvarado
19/11 Troyes (Fra) Iserbyt Alvarado
26/11 Dublin (Ier) Ronhaar Brand
03/12 Flamanville (Fra) Iserbyt Brand
10/12 Val di Sole (Ita) Nieuwenhuis Bakker
17/12 Namen Alvarado  
23/12 Antwerpen    
26/12 Gavere    
30/12 Hulst (Ned)    
07/01 Zonhoven    
21/01 Benidorm (Spa)    
28/01 Hoogerheide (Ned)    

Ceylin Alvarado neemt terugkerende Puck Pieterse te grazen op razendsnel wereldbekerparcours in Troyes

 zo 19 november 2023 14:30
WB Troyes (vrouwen)
Wereldbeker veldrijden (vrouwen)
6 rondes
13:40 Troyes
Ceylin del Carmen Alvarado
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5
 7. 6

  Niet Puck Pieterse, wel Ceylin Alvarado heeft zich tot beste laagvlieger gekroond in Troyes. Pieterse legde bij haar terugkeer in de Wereldbeker een verschroeiend tempo op. Net wanneer Alvarado leek te breken, liepen ook de benen leeg bij het jonge talent. De leider in het klassement profiteerde optimaal en verstevigt zo haar voorsprong.

  Na een maandje rust vierde Nederlands kampioene Puck Pieterse haar rentree in het veld op het gloednieuwe Wereldbeker-parcours in Troyes.

  Vanaf de start schoof het 21-jarige raspaardje ook meteen goed mee met vrouw-in-vorm Ceylin Alvarado en Leonie Bentveld. Die laatste moest niet veel later wel afhaken toen Pieterse zelf de knuppel in het hoenderhok gooide.

  Alvarado beet de tanden dan weer stuk op het verschroeiende tempo van haar landgenote, maar weigerde te plooien. Al leek een slipper van de WB-leidster op de trappen het definitieve breekpunt.

  Niets was echter minder waar, want iets over halfweg cross kwam Pieterse zichzelf plots helemaal tegen. Een ontketende Alvarado profiteerde optimaal en ging in een mum van tijd op en over de leidster.

  De voormalige wereldkampioene stoomde onverstoord door naar haar vierde zege op rij en bolde geëmotioneerd over de de finish.

  Alvarado: "Ben blijven vechten om te staan waar ik nu sta"

  Ceylin Alvarado (1e): "Ik denk dat alle emoties bij elkaar kwamen. Ik ben blijven vechten om te staan waar ik nu sta. Ook vandaag heb ik geen seconde opgegeven, ondanks de fouten. Puck en ik waren allebei dode vogeltjes als we over de streep reden. Maar kijk, hard werken, loont. Ik zag ook dat zij vermoeid was, dus heb nooit opgegeven. Ik ben er een beetje sprakeloos van."

  Puck Pieterse (2e): "Te enthousiast? Weet ik niet. Ik was wel enthousiast bij de start, daarna moest ik het misschien bekopen. Na twintig minuten voel je het toch als je een tijdje niet gekoerst hebt. Ik twijfelde over mijn banden, maar toen was Ceylin al weggereden."

  Lucinda Brand (3e): "Ik voelde het niet echt verzuren, maar kon ook niet harder en iedereen vlamde me voorbij. Dit is een supersnel rondje, gelukkig kon ik alsnog mijn ritme vinden. Dit was een heel andere parcours, maar het gaat gewoon goed in mijn derde wedstrijd van het seizoen. Ik mag niet klagen."

  Uitslag WB Troyes (vrouwen)

  naamresultaat
  1
  Ceylin del Carmen Alvarado
  49'55"
  2
  Puck Pieterse
  + 21"
  3
  Lucinda Brand
  + 44"
  4
  Sara Casasola
  + 49"
  5
  Inge van der Heijden
  + 1'05"
  6
  Marie Schreiber
  + 1'09"
  7
  Annemarie Worst
  + 1'13"
  8
  Zoe Backstedt
  + 1'24"
  9
  Hélène Clauzel
  + 1'33"
  10
  Leonie Bentveld
  + 1'33"

  Fase per fase

  14:28

  Alvarado boekt vierde zege op rij!

  Een geëmotioneerde Ceylin Alvarado boekt haar vierde zege op rij en onderstreept nog maar eens haar bloedvorm dit seizoen. Puck Pieterse viert haar terugkeer op het tweede schavotje, voor Lucinda Brand.

  14:27

  De voorsprong van Alvarado blijft quasi gelijk. Na haar zege in Dendermonde, kan de Nederlandse renster nu haar tweede zege op rij boeken in de Wereldbeker.

  Puck Pieterse rijdt nog steeds onbedreigd rond op de tweede plaats.

  14:22

  LAATSTE RONDE

  Zonder ongelukken lijkt Alvarado zich te mogen opmaken voor een demonstratierondje. Pieterse heeft onvoldoende brandstof in de tank om de leidster nog in de luren te leggen.

  Verschil tussen beide dames: 27 seconden.

  14:20

  Er staat nu echt wel geen maat meer op Alvarado. De voormalige wereldkampioene toont nog maar eens haar bloedvorm en blijft haar bonus uitbreiden. De laatste ronde lijkt een maat voor niets te zullen worden.

  14:16

  18" voor Alvarado

  De slotronde nadert met rasse schrede en Pieterse volgt nu al op bijna 20 seconden van een ontketende Alvarado.

  De winnares lijken we te kennen. Al mag Pieterse zeker ook niet ontevreden zijn met een tweede plek bij haar rentree.

  14:16
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  14:15

  Ook met het oog op de WB-stand doet Alvarado momenteel een uitstekende zaak. Dat ze de strijd met de terugkerende Pieterse ook meteen naar haar hand kan zetten, zal haar ongetwijfeld ook heel veel deugd doen.

  14:12

  Alvarado vliegt!

  Pieterse lijkt geen antwoord meer klaar te hebben op de versnelling van Alvarado. De Nederlandse kampioene volgt momenteel op zo'n 8 seconden van de leidster. 

  14:10

  Pieterse komt zichzelf tegen

  Nu worden de rollen zowaar omgedraaid! 

  Pieterse lijkt zichzelf een beetje tegen te komen, waardoor Alvarado het heft dan maar in handen neemt. De Nederlandse kampioene moet enkele lengtes prijsgeven. Is de vogel gaan vliegen?

  14:06

  Alvarado vecht terug!

  Nu kan Alvarado zowaar een foutloze schuine kant voorleggen, waardoor de voorsprong van Pieterse als sneeuw voor de zon verdwijnt.  Komen beide dames straks opnieuw samen?

  14:04

  3/6

  We zijn halfweg in deze omloop en Alvarado heeft toch 3 secondjes van de voorsprong geknabbeld. Wat brengt de schuine kant in deze vierde ronde?

  14:04
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  14:00

  10" voor Pieterse op Alvarado

  In de herhaling zien we dat Alvarado nu ook op de trap een misstap begaat.

  De vrouw-in-vorm moet opnieuw enkele seconden prijsgeven op Pieterse. De leidster heeft ondertussen al een bonus van 10" te pakken.

  13:57

  Alvarado duikt de modder in

  Op de schuine kant duikt Alvarado even over haar eigen stuur, waardoor Pieterse het tempo nog maar eens opschroeft. Pieterse heeft een bonus van 5 seconden te pakken. Is de defintieve kloof geslagen?

  13:56

  20" voor Alvarado en Pieterse

  Na twee ronden hebben Alvarado en Pieterse een bonus van 20 seconden op de eerste achtervolgsters. 

  Het lijkt nu al duidelijk dat de winnares voorin zit.

  13:55

  Alvarado op het tandvlees

  Alvarado moet nu toch wel alles uit de kast halen om Pieterse bij te houden.

  De leidster in de Wereldbeker wil nog niet van opgeven weten en knokt zich terug tot in het achterwiel van haar concurrente.

  13:53

  In het midden van het pak (plek 16) rijdt Denise Betsema rond. De Nederlandse rensters vindt voorlopig niet haar vorm van vorig jaar en probeert aan te klampen.

  13:51

  Alvarado versus Pieterse

  Het lijkt vandaag een tweestrijd te worden tussen Alvarado en Pieterse hier in Troyes. Beide dames delen om de haverklap steekjes uit. Wie breekt als eerste?