Ga naar de inhoud

BOIC lanceert campagne voor Olympische Spelen met Nina Derwael als gouden ambassadrice

 do 2 november 2023 08:24
15 Belgische atleten verspreiden de boodschap van Team Belgium.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft het startschot gegeven van zijn campagne richting Parijs 2024 met de boodschap "Together we'll make history" (Samen schrijven we geschiedenis) en een nieuw aanmoedigingssymbool. Hoewel ze door een schouderblessure nog onzeker is, wordt Nina Derwael uitgespeeld als boegbeeld. 

Minder dan 300 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Parijs wil het BOIC het Belgische publiek warm maken voor het grootste sportevenement ter wereld.

 

Het comité verwacht veel Belgische fans in en rond de Franse hoofdstad. In de campagnevideo worden beelden van de Belgische vaandeldragers, zoals Nafi Thiam, Remco Evenepoel en de Belgian Cats, afgewisseld met beelden van supporters.

 

Op de tonen van "Victory" van Daan, ook voice-over in de videoclip, moet de campagne de kijkers alvast kippenvel bezorgen. "Hij zorgt met een aangepaste versie van ‘Victory’ voor de connectie tussen de beelden en het verhaal: “Victory. Together we’ll make history”", verduidelijkt het BOIC.

 

"Sport is emotie", stelt Dieter Reyntjes, directeur marketing en communicatie bij het BOIC. "We willen duidelijk maken dat atleten en fans dezelfde gevoelens op hetzelfde moment beleven en samen Team Belgium zijn."

 

Uit onderzoek blijkt volgens het BOIC dat atleten 8 procent beter presteren wanneer ze ondersteund worden tijdens hun prestaties. Judoka Jorre Verstraeten beaamde tijdens de persconferentie "de kleine extra boost". Met de uitgebreide campagne hoopt het olympisch comité op die extra percentages te kunnen rekenen volgende zomer.

 

Als aanmoedigingssymbool lanceert het BOIC de "embrace", een choreografie waarbij beide handen gekruist op de schouders worden gelegd. "Dat moet de samenhorigheid aantonen", zegt Cédric Van Branteghem CEO van het BOIC. "Hopelijk wordt het een sterk symbool dat ook de fans overnemen."

Emma Meesseman, Victor Wegnez, Nina Derwael, Bashir Abdi en Julien Watrin.

Het BOIC benadrukt nog dat het de brug wil maken tussen fans en atleten. "De campagne brengt het verhaal van emoties: van spanning en concentratie, van winnen, maar ook van verliezen en van pijn en ontlading."

 

"Die emoties ervaren fans en atleten op hetzelfde moment. Diezelfde emoties brengen atleten en supporters samen. Samen zijn we Team Belgium!"

 

Op de campagnefoto prijken 15 ambassadeurs van Team Belgium: Nina Derwael, Victor Wegnez, Bashir Abdi, Emma Meesseman, Julien Watrin, Remco Evenepoel, Lotte Kopecky, Ambre Ballenghien, Lore Bruggeman, Emma Plasschaert, Jérôme Guery, Thibaut Vervoort, Noor Vidts, Nina Sterckx en Jorre Verstraeten.

 

Nina Derwael staat centraal, hoewel haar deelname aan de Spelen hoogst onzeker is door blessureleed.

Belgische atleten: "De opwinding stijgt"

Ook bij de atleten neemt de olympische koorts toe. "Iedereen voelt dat de opwinding stijgt, ook ik", bekende de 25-jarige judoka Jorre Verstraeten.

 

"Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van Team Belgium en ik ben trots dat we met zoveel zijn. De opnames met zoveel atleten waren fantastisch om te doen. Iedereen ondersteunt elkaar en iedereen leert van elkaar: het werkt heel inspirerend en verbreedt je zicht. Het creëert echt een teamgevoel."

 

Hockeyster Ambre Ballenghien voelde bij het zien van de campagnevideo opnieuw de emotie van tijdens de Spelen in Tokio, die ze als supporter beleefde. "Ik krijg kippenvel als ik de beelden zie. Het geeft me nog zo veel meer zin om ons te kwalificeren voor Parijs en om erbij te zijn."

 

"We trainen met de hockeyploeg voluit om ons te plaatsen via een kwalificatietornooi in januari", aldus de 22-jarige Ballenghien. De hockeyvrouwen konden zich niet plaatsen voor de afgelopen twee Olympische Spelen, maar hopen daar als vice-Europees kampioen verandering in te brengen.    

De opnames met zoveel atleten waren fantastisch om te doen. Iedereen ondersteunt elkaar en iedereen leert van elkaar: het werkt heel inspirerend en verbreedt je zicht. 

judoka Jorre Verstraeten

Vanaf zaterdag zijn er tickets beschikbaar voor Belgium House

Vanaf zaterdag 4 november (om 20.24 uur) zijn ook de tickets beschikbaar voor het Belgium House, de ontmoetingsplaats voor Belgische atleten en supporters tijdens de Spelen in Parijs. Tickets voor overdag zijn te koop vanaf 15 euro, voor de avondsessies vanaf 25 euro. Er is telkens een drankje inbegrepen in het ticket.

 

Voor toegang tot de feestzaal, waar Belgische atleten worden gevierd en muzikale optredens plaatsvinden, betalen bezoekers 85 euro. In die prijs zijn twee drankjes en een hapje inbegrepen. De Belgische zanger Daan treedt twee keer op. In totaal verwacht het Belgium House meer dan 35.000 fans te verwelkomen.