Ga naar de inhoud

Eden Hazard praat voor het eerst over voetbalpensioen: "Had geen plezier meer op training"

 wo 18 oktober 2023 19:51
Eden Hazard spreekt de pers toe in Calais.

Voor een benefietwedstrijd keert hij heel even terug op zijn stappen. Eden Hazard trekt in Calais zijn voetbalschoenen aan. Daar komt voor de kersverse ex-voetballer heel wat persaandacht bij kijken. Toch blijft de dribbelkont zoals steeds vrolijk. "Ik heb nog geen spijt van mijn beslissing", deelt Hazard.

"Vanavond wil ik alleen maar de drie punten pakken!", lacht Eden Hazard.

 

Neen, zijn gevoel voor humor zal de 32-jarige Hazard nooit verliezen. Wel is hij zijn status als profvoetballer kwijt. "Ik heb nog geen spijt van mijn beslissing en ben blij met hoe ik nu mijn dagen vul."

 

"Ik ga het profvoetbal uiteraard missen, want dat deed ik mijn hele leven lang.  Maar ik ben gelukkig met wat naar voetbal kijken op televisie. En ik heb ook kinderen die zelf spelen."

 

Zijn beslissing stond vast en was niet meer los te wrikken. "Ik wilde niet zomaar wat blijven voetballen voor het geld", gaat hij voort. En dus lag een terugkeer naar het Belgische voetbal ook nooit op tafel.

 

"Er waren veel geruchten rond mijn toekomst, maar er is nooit iets concreets geweest. Ook niet met Union", bevestigt Hazard. "Het was wel cool om mijn naam te zien opduiken bij verschillende clubs in België. Ik heb nooit voor een Belgische club gevoetbald, het zou wel een mooi verhaal geweest zijn om mijn carrière daar te beëindigen."

Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen wanneer ik het plezier verloor op het veld.

Eden Hazard

De voormalige aanvoerder van de Belgen had het voetbalhoofdstuk al langer in zijn hoofd afgesloten.

 

"Kijk, ik ga niet beweren dat het een moeilijke beslissing was, maar het is nooit echt makkelijk om zo'n beslissing te nemen. Ik heb er lang over kunnen nadenken en had genoeg zaken naast het voetbal die me interesseerden. Dat maakte het wat eenvoudiger."

 

"Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen wanneer ik het plezier verloor op het veld. Dat was het geval op het einde bij Real Madrid. Zeker omdat ik niet meer speelde, maar ook op training amuseerde ik me niet meer."


"Of ik in voetbalwereld blijf? We zullen zien. Ik ga nog lang leven, hopelijk. Ik ga eerst wat genieten van het leven, met een potje golf, een reis of een ritje op de fiets, daarna sta ik voor alles open."

Van Buyten: "Hoop dat Hazard plezier maakt"

"Het is een plezier om Eden erbij te hebben vanavond", zegt voormalige verdediger Daniel Van Buyten. "Ik hoop dat hij vanavond wat plezier kan beleven op het veld."

 

"Het belangrijkste is dat we ons vanavond amuseren en het publiek een leuke tijd bezorgen. Hazard zorgde altijd voor spektakel en vreugde. Naar hem kon je altijd kijken om het verschil te maken. Misschien doet hij dat vanavond ook."

 

"Hij heeft beslist om zijn carrière te beëindigen. Dat mogen we jammer vinden, maar we mogen ons niet bemoeien met zijn keuze."

Gerelateerd: