Ga naar de inhoud

Ploegbaas van Eli Iserbyt panikeert geenszins: "Hij is een winnaar en legt zich hier niet bij neer"

 ma 16 oktober 2023 12:06
Eli Iserbyt moest ook in Waterloo het hoogste schavotje aan Thibau Nys laten.

Het veldritseizoen is twee weken oud en dankzij zijn zeges in Beringen en Waterloo zet Thibau Nys (20) de concurrentie voorlopig in de schaduw. Bij Pauwels Sauzen-Bingoal, het kamp van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout, is er geen sprake van paniek en al zeker niet van eventuele afgunst. "Thibau is de man die deze sport nodig had, maar we kijken vooral uit naar duels zonder pech."

Wie met een pessimistische bril kijkt, zou kunnen stellen dat Pauwels Sauzen - Bingoal 0 op 2 gescoord heeft in de eerste crossen van het seizoen. Maar dat beeld flitst niet door het hoofd van ploegmanager Jurgen Mettepenningen.

 

"Ik heb twee fantastische crossen gezien", zegt hij duidelijk daags na de Wereldbeker in Waterloo. "Voor onze sport is dat pure propaganda."

 

Thibau Nys triomfeerde twee keer. "Een fantastische jongen", stelt de ploegbaas van het andere kamp. "Niemand in de crosswereld kan iets tegen hem hebben."

 

"Het is een verademing dat er nog iemand meedoet aan de top. Hij is de man die het veldrijden nodig had. Ik kan het alleen maar toejuichen dat hij meedoet voor de zeges en nu dus ook wint."

Ik kijk er echt naar uit om een duel te zien zonder pech of zonder slechte start, maar wel man tegen man. Onze sport leeft van zo'n strijd, van die duels. Hopelijk krijgen we dat zondag al in Overijse.

Jurgen Mettepenningen (ploegbaas Pauwels Sauzen-Bingoal)

Al beet Eli Iserbyt, de kopman van de ploeg van Mettepenningen, dus wel twee keer in het zand. "Eli was twee keer goed, maar kende in Beringen pech met een slechte start en een val en in Waterloo was er dat probleem met zijn schoen."

 

"Ik kijk er dus echt naar uit om een duel te zien zonder pech of zonder slechte start, maar wel man tegen man. Onze sport leeft van zo'n strijd, van die duels. Hopelijk krijgen we dat zondag al in Overijse."

 

En zo lijkt de veldritsport teruggekatapulteerd naar de oude succesperiode. "We kunnen heel snel terugkeren naar die tijden, want ook zonder Wout van Aert en Mathieu van der Poel is er genoeg spanning en spektakel."

 

"Het wordt een fantastisch seizoen en het zal spannend en onvoorspelbaar blijven. Dan denk ik ook aan de ploegtactieken met Pauwels Sauzen-Bingoal en Baloise Trek Lions."

 

Zij kwamen collectief uitstekend voor de dag in de VS. "Dat maakt het alleen maar mooi."

 

"De vorige jaren had je onze ploeg, nu heb je 2 blokken. Bij de ploeg van Nys beschouwen ze Thibau duidelijk als kopman en rijden ze in functie van hem. Tel er naast de 2 blokken ook nog Laurens Sweeck bij en dat maakt het alleen maar leuker."

Talent en klasse bij Nys: "Maar Iserbyt zal nog iets beter worden"

Pauwels Sauzen-Bingoal hoopt de komende weken ook de beste versie van Michael Vanthourenhout te zien, in de VS was de Europese en Belgische kampioen wat ziekjes.

 

"En Eli fietst op een hoog niveau", zegt de ploegbaas over dat andere speerpunt. "Hij doet zeker mee om te winnen."

 

"Ik heb hem gisteren gehoord na Waterloo en hij was ontgoocheld. Hij heeft zich twee keer niet volledig kunnen verdedigen door pech. Eli is een winnaar en legt zich hier niet snel bij neer. Hij zal er alles aan doen om zo snel mogelijk die zege te pakken."

 

"Als dat niet gebeurt, dan is dat een drijfveer om nog harder te werken dan hij al doet. Neen, wij panikeren helemaal niet. We zijn rustig. Mochten we weggereden zijn, dan zou het een ander verhaal zijn. De omstandigheden zaten gewoon nog niet echt mee."

 

Maar intussen crosst Thibau Nys wel op een wolk. "Eli zal de komende weken nog iets beter worden, bij Thibau weet ik niet of er nog rek op zit de komende weken gezien zijn jeugdige leeftijd."

 

"We wisten uiteraard dat hij de stap zou zetten met zijn zomerconditie die hij meeneemt naar het seizoensbegin. Maar dat Thibau zo sterk voor de dag zou komen, dat hadden weinigen kunnen voorspellen. Nogmaals, dat getuigt alleen maar van talent en klasse."

We zijn rustig. Mochten we weggereden zijn, dan zou het een ander verhaal zijn. De omstandigheden zaten gewoon nog niet echt mee.

Jurgen Mettepenningen (ploegbaas Pauwels Sauzen-Bingoal)
Eli Iserbyt en Thibau Nys.
Gerelateerd: