Hoofdaandeelhouder KV Oostende betreurt "desinformatie": "Altijd constructief geweest"

 wo 15 mei 2024 23:50
Komt er nog een mirakeloplossing voor KVO?

Paul Conway, de hoofdaandeelhouder van KV Oostende, betwist de verklaringen van de voorlopige bewindvoerder bij de kustploeg. "Wij zijn niet verantwoordelijk voor het mislukken van de onderhandelingen", klinkt het.

KV Oostende stevent af op een faillissement nadat overnemer Apex Capital Global is afgehaakt. De kustploeg kijkt aan tegen een schuldenberg van zo'n 10 miljoen euro.

 

Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser, wees met een beschuldigende vinger naar Paul Conway, de Amerikaanse eigenaar en hoofdaandeelhouder, voor het afspringen van de onderhandelingen.

 

Dat betwisten de vennootschappen van de Amerikaan. "In tegenstelling tot zulke beweringen zijn de vennootschappen van Paul Conway altijd constructief geweest tegenover Apex Capital Global", klinkt het in een mededeling.

 

"Onze cliënten waren nog zo recent als gisteravond (14 mei, red.) in contact met vertegenwoordigers van Apex, waarbij de onderhandelingen goed vorderden totdat Apex die abrupt beëindigde."

 

"Ondanks herhaalde verzoeken van verschillende aandeelhouders werd door Apex nooit enig bewijs van fondsen geleverd, wat de ernst van hun intenties in twijfel trekt."

 

"De bewering van de voorlopige bewindvoerder dat de vennootschappen van Paul Conway verantwoordelijk zouden zijn voor het mislukken van de onderhandelingen, is dus helemaal onjuist."   

 

"Bovendien heeft de voorlopige bewindvoerder nooit onderhandelingen gepland tussen de vennootschappen van Paul Conway en andere potentiële investeerders. Het is cruciaal om deze punten te verduidelijken om desinformatie tegen te gaan."

Gerelateerd: