KV Oostende op rand van afgrond na afhaken van mogelijke overnemer: "Tenzij er komende 24 u mirakel gebeurt"

 wo 15 mei 2024 13:31
Werner Van Oosterwyck zoekt (tevergeefs) naar een overnemer voor KV Oostende.

Sombere tijden aan de kust. Vrijdag moet KV Oostende zijn licentiedossier voorleggen, maar dat lijkt niet te lukken. Mogelijke overnemer Apex Capital Global haakt alsnog af en laat de financiële put zo onberoerd. "Zonder overname wordt het onmogelijk om een licentie te behalen", deelt tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck.

"Ik ben altijd transparant geweest in mijn communicatie en wil dat nu ook zijn", opent Werner Van Oosterwyck zijn tekst en uitleg op de website van KV Oostende.

 

"De issues die zich vorige week nog stelden rond de overname, zijn helaas niet opgelost. Daarom is de potentiële overnemer Apex afgehaakt."

 

Bijzonder slecht nieuws voor de kustploeg, die zo snel mogelijk op zoek moest naar een kapitaalverhoging om de financiële put te dichten.

 

"Zonder overname is er geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tenzij er zich de komende 24 uur nog een mirakeloplossing aanbiedt", stelt de tijdelijk bewindvoerder het cru.

 

Waar wringt het schoentje voor KVO?


"Eerst en vooral is de overdracht van de aandelen nog steeds niet gebeurd. Met alle aandeelhouders was hier een akkoord over, maar met Paul Conway werd dit nog niet bereikt."

Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. 

Werner Van Oosterwyck

"Nochtans is het in zijn voordeel om ons voorstel te aanvaarden", zegt Van Oosterwyck. "Een mogelijk faillissement van KVO krijgt voor hem nog een serieus juridisch staartje."

 

Conway heeft 50,1% van de aandelen in hand. Een deel daarvan kreeg hij gratis door het afhaken van andere aandeelhouders. Zolang hij de overdracht niet tekent, kan KVO niet op zoek naar een oplossing.

 

En dus groeit de schuldenberg: "Als je alles optelt goed voor 10 miljoen euro." Zo lijkt een faillissement stilaan onafwendbaar.

 

"Als er geen overname komt, is er geen licentie en zak je naar de amateurklasse. Met deze schuldenberg kan een faillissement dan niet worden afgewend."

 

"Ik ben trouwens wettelijk verplicht in mijn functie als tijdelijk bewindvoerder om dan het faillissement aan te vragen", besluit Van Oosterwyck, die de seconden ziet wegtikken in het nadeel van KVO.

Gerelateerd: