Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky zet zoveelste trofee gewoon op zolder: "Heb geen tijd om prijzenkast te maken"

 di 10 oktober 2023 23:23

Schoorvoetend kon Lotte Kopecky zelf ook toegeven dat ze de verdiende winnares van de Kristallen Fiets is. "Mijn seizoen verdient het om even stil te staan hoe bijzonder het was."

Ronde van Vlaanderen, wereldkampioen op de weg, 2e in de eindstand van de Tour, 2 wereldtitels en 1 Europese titel op de piste, ... Er kwam geen einde aan de zegetocht van Lotte Kopecky in 2023.

 

De Kristallen Fiets is dan ook een logische bekroning, voor de 4e keer op een rij al. "Ik vind het heel moeilijk om het zelf te zeggen, maar na het seizoen dat ik gerealiseerd heb, denk ik dat ik deze trofee wel verdiend heb", zegt Kopecky, toch ietwat aarzelend.

 

Nóg een trofee dus en die zal gewoon op zolder belanden, zo bekende ze tijdens de show. "Voorlopig. Ik moet er gewoon eens werk van maken, alleen heb ik momenteel andere dingen te doen dan een prijzenkast maken."

 

Als het van Kopecky afhangt, wordt die nog een stukje groter. Het lijkt onmogelijk, maar toch wil ze in 2024 misschien nog wel beter doen. "Ik ben nog altijd heel gemotiveerd. Parijs-Roubaix en vooral de Olympische Spelen zijn mijn grote doelen."

Gerelateerd: