Ga naar de inhoud

Wereldkampioen Brecel moet zwoegen tegen juniorenkampioen op English Open: "Ik was slecht"

Luca Brecel (archief).

Luca Brecel is door het oog van de naald gekropen in de laatste kwalificatieronde voor de hoofdtabel van de English Open. In een duel tussen de 2 regerende wereldkampioenen - Brecel bij de elite, Stan Moody bij de junioren - moest onze landgenoot alle zeilen bijzetten. Het werd uiteindelijk 4-3.

Luca Brecel is de nummer 2 van de wereld, de 17-jarige Moody de nummer 122. Aanvankelijk leek er in Brentwood geen vuiltje aan de lucht. Met een 67-break zette Brecel zich op een 2-0-voorsprong.

Het derde frame gaf hij evenwel nipt uit handen, waarna Moody met breaks van 121 (zijn hoogste op de tour) en 56 tot op één frame van de winst kwam.

Brecel voelde het gevaar en kon met een 51-break nog een decider uit de brand slepen. Moody bleef frank en vrij spelen en leek de stunt vol te zullen maken, tot de youngster na een fenomenale rode bal miste op roze.

Brecel kreeg zo alsnog de kans om zijn vel te redden. De framescores waren 72-46, 72(67)-47, 48-64, 0-121(121), 24-63(56), 102(51)-30 en 52-42.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Moody doet me aan mezelf denken op die leeftijd"

"Hier heb ik niet van genoten", gaf Brecel toe. "Ik speelde te slecht, voelde me helemaal niet zeker en miste dan ook te veel."

"Moody speelde bij 2-1 ook enkele frames geweldig goed en zette me echt onder druk. Hij is een groot talent, mist alleen nog wat ervaring."

"Hij speelt met heel veel lef en dat doet me wel wat aan mezelf denken op die leeftijd. Al neemt hij wat meer tijd voor zijn shots."

Vorig jaar werd Brecel runner-up in Brentwood. In de finale was Mark Selby (WS-4) met 9-6 te sterk. Om even goed te doen moet Brecel in de eerste ronde allereerst voorbij de Engelse veteraan Andy Hicks (WS-53).

Julien Leclercq (WS-68) plaatste zich begin september al op de hoofdtabel. In de eerste ronde geeft hij vanmiddag de Iraniër Hossein Vafaei (WS-15) partij.