Ga naar de inhoud

Luca Brecel laat kans liggen om Ronnie O'Sullivan van nummer 1-positie te stoten

Luca Brecel kon zich niet plaatsen voor de hoofdtabel in Cheltenham.

Luca Brecel heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het British Open. Ondanks een sterke remonte verloor de wereldkampioen met 4-3 tegen de Chinees Ding Junhui (WS-15). Brecel mist zo ook de kans om nummer 1 van de wereld te worden.

Luca Brecel was niet helemaal bij de les in het begin tegen Ding Junhui, het nummer 15 van de wereld. De wereldkampioen stapelde de missers op en keek na 45 minuten al tegen een 3-0-achterstand aan.

 

Het leek ook 4-0 te worden, maar in het vierde frame stopte de teller bij 54, waarna Brecel kon opruimen. "The Belgian Bullet" krikte zijn niveau op en kwam met een break van 73 weer langszij tot 3-3.

 

In het beslissende frame moest Brecel alsnog de duimen leggen tegen Ding Junhui. De framescores waren 95(94)-22, 65-56, 66-5, 70(54)-71, 12-82, 4-77(73) en 59-35.

 

Brecel grijpt niet alleen naast een ticket voor het British Open, maar mist ook de kans om Ronnie O'Sullivan na 17 maanden van de troon te stoten op de wereldranglijst.

 

Een zege in de eerste ronde volstond voor Brecel om "The Rocket", die vanwege medische redenen paste voor het toernooi, voorbij te gaan. Nu krijgt nummer 3 van de wereld Mark Allen misschien wel een kans, al moet de Noord-Ier dan wel het toernooi winnen.

 

Julien Leclerq (WS-69) en Ben Mertens (WS-72) wonnen midden augustus al hun kwalificatiewedstrijd. Leclerq speelt dinsdagnamiddag in de eerste ronde tegen de Welshman Jamie Jones (WS-45), Mertens geeft dinsdagochtend de Chinees Yuan Sijun (WS-50) partij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.