Ga naar de inhoud

Hoe bemachtig je tickets voor de Rode Duivels? Alles wat je moet weten over de ticketverkoop van Euro 2024

 di 3 oktober 2023 18:50

Voetbalfans, opgelet: na de loting voor Euro 2024 kunnen over enkele dagen tickets worden gekocht voor de groepswedstrijden van de Rode Duivels. Dat voor het eerst, na de eerste algemene verkoopronde in oktober. Hoe gaat het in zijn werk en wat moet je doen om tickets te bemachtigen? En hoe raak je aan tickets voor wedstrijden van andere toplanden? Ontdek het hier.

Hoe koop je tickets voor de Rode Duivels?

In België verloopt de verkoop via 1895, de officiële supportersclub van de Rode Duivels. Tijdens het vorige EK konden alleen leden de specifieke tickets kopen. Dat zal nu niet anders zijn.

 

Een eerste belangrijke parameter: de supportersfederatie van de Rode Duivels werkt met een puntensysteem. Leden met een lange 'staat van dienst' krijgen dus voorrang op nieuwkomers.

 

Fans met meer dan 29,99 punten hebben de exclusieve kans om al op 5 december vanaf 11 uur hun ticket voor de drie groepswedstrijden te bestellen. Zij genieten 48 uur lang de prioriteit. 

 

Vanaf 7 december krjigen supporters met een score tussen 29,99 en 15 punten de kans, twee dagen later volgen scores tussen 14,99 tot 5. Fans met 5 punten of minder kunnen nog tickets bestellen op 11 december om 11 uur. 


De Belgische voetbalbond (RBFA) mailt vervolgens de codes vlak voor elke golf om te gebruiken op de ticketplatforms van de UEFA. 


"Houd er rekening mee dat na 48 uur de prioriteit niet meer geldig is, maar iedereen behoudt wel de koopmogelijkheid tot 15 december", laat het nog weten op zijn website

 

Nog geen lid van de fanclub? Een lidmaatschap van een jaar kost 25 € (15 € voor kinderen) of 40 € voor 2 jaar (25 € voor kinderen).

 

Gezien er grote interesse verwacht wordt, zijn geïnteresseerden nu wellicht al te laat.

De "waves" van de RBFA.

Hoe koop je overige tickets voor Euro 2024?

Met de loting voor Euro 2024 achter de rug, gaat binnekort de tweede fase van de algemene ticketverkoop van start.

 

Tussen 3 en 26 oktober werden al 1,2 miljoen tickets, op een totaal van 2,7 miljoen, beschikbaar gesteld. Vanaf 12 december worden de overige tickets vrijgegeven.

 

Fans die in de eerste ronde aangemeld hebben voor tickets - zonder te weten welke ploegen waar spelen, moeten dat opnieuw doen op het officiële ticketplatform van de UEFA

 

De tickets worden door middel van loterij toegewezen aan de gegadigden.

 

Elke persoon die zich aanmeldt, heeft dezelfde kans op succes - ongeacht de datum waarop men zich registreerde. Supporters kunnen maximaal vier tickets per wedstrijd aanvragen én maar voor één duel per dag.

 

De volledige kalender is hier te raadplegen.

Hoeveel kosten de tickets?

In totaal worden zo'n 270.000 kaarten voor de groepsfase te koop aangeboden voor 30 euro. Een miljoen tickets kosten minder dan 60 euro.

 

Voor een ticket voor de finale heb je minstens 95 euro nodig, de beste plekjes worden voor 1.000 euro verkocht.

Het EK dicht bij huis biedt voor heel wat Belgische fans de kans om met de auto een wedstrijdje mee te pikken. Denk aan Keulen, Dortmund, Frankfurt, Gelsenkirchen en Düsseldorf...

 

Voor trips die een overnachting noodzakelijk maken, moet natuurlijk rekening gehouden worden met verhoogde hotelprijzen. Tijdens de EK-periode kosten sommige kamers nu al een veelvoud in vergelijking met andere periodes.

 

De tien speelsteden van het EK in Duitsland zijn Berlijn, Keulen, München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart en Düsseldorf.