Ga naar de inhoud

Nicolas Colsaerts steelt de show na zege in de Ryder Cup: "Niets komt hierbij in de buurt"

 ma 2 oktober 2023 06:18
Nicolas Colsaerts (midden) viert samen met spelers Justin Rose, Shane Lowry en Rory McIlroy.

Zijn stem heeft hij verloren, maar de zege in de Ryder Cup is binnen. Nicolas Colsaerts beleefde als vice-kapitein de Europese zege vanaf de eerste rij. "Dit is waar het om draait, 12 spelers die als één team spelen", zegt onze landgenoot.

Nicolas Colsaerts heeft de op één na beste week van zijn leven achter de rug. Onze landgenoot was als vice-kapitein een van de architecten achter het succes van Team Europa in de 44e editie van de Ryder Cup.


Hij stond kapitein Luke Donald bij, hielp alle spelers met zijn ervaring en wierp zich in Rome op tot publieksmenner numero uno. Zijn stembanden zullen het geweten hebben.

 

"Iedereen is natuurlijk trots na de overwinning en terecht", perste Colsaerts nog alles uit zijn stem. "Na dat oplawaai de vorige keer in Whistling Straits (Europa verloor met 19-9) wilden we een statement maken."

 

"We hadden allemaal dezelfde missie, maar op het einde van de dag telt enkel de zege. Hoeveel deugd die overwinning doet, dat kun je aflezen aan al die blije gezichten."

 

Die blije gezichten waren er ook in de bus en bij het zingen laat Colsaerts zich niet onbetuigd. Bekijk het filmpje hieronder en lees dan voort onder de foto.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Samen met zijn vrouw Rachel poseert Colsaerts met de trofee.

"Niets komt bij dit gevoel in de buurt"

De Ryder Cup betekent alles voor Colsaerts, die als speler in 2012 van de partij was bij "Het mirakel van Medinah". Toen stond Europa 10-4 achter en zette het op de slotdag een 10-6-achterstand nog om in een overwinning.

 

"Dit is waar het allemaal om draait, 12 spelers die als één team spelen. Ik ben trots op iedereen. Om dit samen te doen, een week samen te leven en om deze emoties te beleven, niets komt erbij in de buurt."

 

Nu heeft Colsaerts een Ryder Cup-zege als speler én als vice-kapitein achter zijn naam. "Toch vind ik het nog altijd jammer dat ik geen Ryder Cup in Europa heb kunnen spelen. Voor je eigen publiek spelen, maakt alles 10 tot 20 keer grootser."

 

Colsaerts zorgde zelf voor de steun van de Europese fans. Als een echte volksmenner bespeelde hij het publiek in de tribunes aan de afslag voor de eerste hole. Als je je afvraagt waar hij zijn stem heeft verloren...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Nicolas Colsaerts zweept het publiek op na de Europese zege.
Gerelateerd: