Ga naar de inhoud

Rory McIlroy verliest zijn match én zijn kalmte op de Ryder Cup door Amerikaanse pet

 za 30 september 2023 21:56
Rory McIlroy laat zich uit zijn lood slaan door Joe LaCava.

Rory McIlroy is even uit zijn rol gevallen op de Ryder Cup. De ster van het Europese team moest door zijn ploegmaat Shane Lowry gekalmeerd worden en in de auto geduwd worden. Aanleiding? Een Amerikaanse caddie die met zijn pet zwaaide. 

Terug naar hole 18 bij de laatste match van zaterdag. De Amerikaan Patrick Cantlay schudt zijn derde birdie op een rij uit zijn putter. De Amerikaanse spelers en caddies vieren dat door met hun pet te zwaaien.

 

McIlroy heeft op dat moment zelf nog een putt voor birdie en vraagt aan Joe LaCava, de caddie van Cantlay, om niet in zijn weg te staan. Daarop ontstaat een korte discussie die McIlroy uit zijn concentratie haalt.

 

McIlroy miste de putt én de wedstrijd en was duidelijk 'not amused'. HIj ging nog een keer verhaal halen bij LaCava - de ex-caddie van Tiger Woods - en raakte ook op de parking betrokken in een pittige discussie met een andere Amerikaanse caddie die wou bemiddelen.

Bekijk de pittige discussie

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk het moment op de laatste green

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Petloze Cantlay was een Europees mikpunt

De Amerikanen zwaaiden met hun pet om Cantlay te steunen. De Amerikaanse golfer werd de hele dag op de korrel genomen door de Europese fans door met hun petten te zwaaien.

 

Volgens Sky Sports draagt Cantlay geen pet tijdens de Ryder Cup uit protest omdat de golfers niet betaald worden voor het toernooi. Dat wordt door Cantlay ontkend en in zijn voordeel spreekt dat hij ook twee jaar geleden in de VS zonder pet speelde. "We hebben geen pet die mij past", is zijn uitleg.

Gerelateerd: