Ga naar de inhoud

Orluis Aular laat Venezolaanse kampioenentrui blinken in Kroatië, Sheffield valt en verliest leiderstrui

 za 30 september 2023 14:56

Orluis Aular (Caja Rural) heeft 2 vliegen in 1 klap geslagen in de voorlaatste rit van de Ronde van Kroatië. De Venezolaan was sneller dan Alexander Kristoff en Ethan Hayter in de sprint en neemt de leiderstrui over van de onfortuinlijke Magnus Sheffield, die viel over een stoeprandje in de slotkilometer.

Na het klimwerk van gisteren was het vandaag (en ook morgen) weer aan de sprinters in Kroatië. Een massasprint werd besteld, Orluis Aular zorgde voor de afrekening aan het einde.

Maar niet voordat Ineos in een dramatische slotkilometer alles uit handen zag glippen. Eerst kwam leider Magnus Sheffield ten val. Door een stuurfout kon hij de stoeprand niet meer vermijden. Gehavend kwam hij wat later over de finish.

In de sprint leek de Britse formatie te twijfelen tussen de kaarten van Elia Viviani en Ethan Hayter. Het werd uiteindelijk twee keer niets.

Het was Alexander Kristoff die de sprint als eerste aanging, maar de bonkige Noor viel stil en revelatie Aular ging er nog vlot voorbij. De 26-jarige renner van Caja Rural begint morgen als leider aan de slotrit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 5
1. Orluis Aular (Ven) 189 km in 4u34'17"
2. Alexander Kristoff (Noo) allen zelfde tijd
3. Ethan Hayter (GBr)  
4. Elia Viviani (Ita)  
5. Tobias Lund Andresen (Den)  
Stand na rit 5
1. Orluis Aular (Ven) 19u41'49"
2. Ethan Hayter (GBr) op 9"
3. Magnus Sheffield (VS) z.t.
4. Alexander Kristoff (Noo) 12"