Ga naar de inhoud

"Maak ervan wat je wilt": Lefevere en Evenepoel reageren op fusiegeruchten met Jumbo-Visma

Plots valt er een bom op het wielerlandschap. Gerenommeerde wielerwebsite WielerFlits kwam zondagavond met het nieuws dat Soudal - Quick Step aan een fusie werkt met Jumbo-Visma. Een goed onderbouwd gerucht waar Patrick Lefevere, grote man van die eerste topploeg, niets over kwijt wil na zijn bezoek aan de topper in Anderlecht.

Of zijn telefoon ontploft is, weet hij niet. "Ik heb hem niet mee", lacht Patrick Lefevere. 

 

"Als jullie WielerFlits willen volgen, doen jullie dat maar. Maak ervan wat je wilt. Geen commentaar, sorry."

 

Wat de Nederlandse wielersite precies schrijft: vanaf medio juli zijn Jumbo - Visma en Soudal - Quick Step met in elkaar in gesprek om vanaf 2024 een fusieploeg te worden. 

 

Richard Plugge zou de nieuwe sterke man van het superteam worden, terwijl Lefevere naar verluidt een stap achteruit zet en zal zetelen in de raad van Commissarissen.

 

Geen onlogische denkpiste, want de 68-jarige West-Vlaming denkt al langer aan een afbouw van zijn verantwoordelijkheid in de wielerwereld.

Koersen Evenepoel en Van Aert straks samen?

Na Ineos, nu gesprekken met Jumbo-Visma

Dat Quick Step in zee zou gaan met Jumbo-Visma is wel een opvallend plotwending.

 

De voorbije maanden draaide de geruchtenmolen vooral rond een mogelijke deal met Ineos, dat al langer aan Remco Evenepoel snuffelt en met de Britse miljardair Jim Ratcliffe kapitaal genoeg heeft.

 

Met Jumbo-Visma komt er nu een compleet nieuwe piste op de proppen.

 

Volgens WielerFlits ging de Nederlandse formatie praten met Zdenek Bakala, eigenaar van The Wolfpack. De meeting in Geneve bleek erg vruchtbaar. Sterker nog: het plan werd meteen door hoofdsponsors Soudal en Visma aanvaard.

 

De ploeg "Soudal-Visma" wil zich als een Benelux-team in het peloton profileren.

WielerFlits

Financieel zou het team alvast weerwerk kunnen bieden tegen de blokken van Ineos en UAE.

 

"De ploeg wil zich als een Benelux-team in het peloton profileren. Waar de sportieve leiding in handen komt te liggen van Plugge en Zeeman houdt Lefevere vanuit de Raad van Commissarissen toezicht", schrijft WielerFlits.

 

Het levert alvast veel extra speculatie op. Samen bezitten beide teams 50 renners. Een schifting zal zich dus opdringen. En is er wel plaats voor Remco Evenepoel in een team met ook Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic?

 

De familie Evenepoel, net als Lefevere aanwezig op Anderlecht, viel alvast uit de lucht. "We zijn geschrokken, Remco ook", klonk het bij papa Patrick.

 

Remco vulde aan: "Ik weet van niks."

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd.