Ga naar de inhoud

Jarige Wout van Aert past voor Super 8 Classic: "Niet helemaal fit", ook De Lie en De Buyst zijn ziek

Wout van Aert komt zaterdag niet aan de start van de Super 8 Classic, de voormalige Primus Classic. Van Aert, die vandaag zijn 29e verjaardag viert, is niet helemaal fit. Bij Lotto-Dstny zijn speerpunten Arnaud De Lie en Jasper De Buyst ziek.

De Super 8 Classic had met wereldkampioen Mathieu van der Poel en Wout van Aert 2 blikvangers op de deelnemerslijst, maar eentje heeft dus noodgedwongen moeten afhaken.

 

Jumbo-Visma laat vrijdag weten dat Van Aert zaterdag niet aan de start zal verschijnen in Brakel. "Hij is niet helemaal fit en zal vanaf nu focussen op andere doelen voor de rest van dit seizoen", klinkt het bij de Nederlandse ploeg.

 

Van Aert won vorige week nog een rit en het eindklassement in de Ronde van Groot-Brittannië. Volgende week mikt hij op het EK tijdrijden en de wegrit tijdens het EK wielrennen in Drenthe.

 

Met Tosh van der Sande telt Jumbo-Visma morgen nog één Belg in zijn selectie voor de Primus Classic.

Lotto-Dstny onthoofd

Bij Lotto Dstny ontbreken zaterdag snelle man Arnaud De Lie en zijn loods Jasper De Buyst, allebei ziek. Zij worden vervangen door Cedric Beullens en Florian Vermeersch. Victor Campenaerts, Frederik Frison, Arjen Livyns, Brent Van Moer en Alex Segaert maken de selectie vol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.