Ga naar de inhoud

Bloedende Hans Vanaken woest na elleboogje bij tegengoal: "Dit komt er niet zomaar, hé"

 do 21 september 2023 23:21
Hans Vanaken
Hans Vanaken doet zijn beklag bij de scheidsrechter.

Woest was hij, Hans Vanaken. De aanvoerder van Club Brugge maakte veel misbaar na de spijtige tegengoal van Besiktas. Enkele seconden eerder had de middenvelder een elleboogje geïncasseerd: "Hij raakte me vol in het gezicht", sakkerde Vanaken achteraf.

Een tegengoal waar bloed, zweet en tranen aan te pas kwamen.

 

De late gelijkmaker van Besiktas zorgde voor heel wat commotie bij Club Brugge - en dan vooral bij Hans Vanaken. Die had even voordien een elleboogje gekregen van zijn directe tegenstander, maar de Wit-Russische ref (en de VAR) vond het niet genoeg om de treffer af te keuren.

 

"Ik zeg niet dat het bewust was, maar hij raakte me wel vol in het gezicht", vertelde Hans Vanaken - ondertussen al wat gekalmeerd - achteraf.

 

"Dit bloed komt er niet zomaar, hé. Volgens mij had de goal afgekeurd kunnen worden. Als dat gebeurt, win je die match gewoon. Besiktas heeft geen enkele kans gehad buiten dat doelpunt. Wij speelden fantastisch en konden er makkelijk 3 of 4 gemaakt hebben. Jammer."

De goal afkeuren zou heel erg streng geweest zijn.

Franky Van der Elst

Toch vond Franky Van der Elst in de studio dat de scheidsrechter de fase correct inschatte.

 

"Ik vond het zeker geen echte elleboog", aldus de analist. "Hij zwaaide wel een beetje met zijn rechterarm, maar om nu te zeggen dat het een echte slag was... De goal afkeuren zou heel erg streng geweest zijn. Eventueel had de vierde ref kunnen aangeven dat het een fout was."

Gerelateerd: