Ga naar de inhoud

Ook bij Duitse nationale ploeg is Julian Nagelsmann de opvolger van Hansi Flick: "Veel zin in"

Julian Nagelsmann zat na zijn vertrek bij Bayern München zonder werkgever.

Julian Nagelsmann moet de Duitse nationale ploeg reanimeren. De Duitse bond (DFB) stuurde enkele weken geleden Hansi Flick door na een reeks tegenvallende resultaten. De DFB heeft Nagelsmann, in maart ontslagen bij Bayern München, gecontracteerd tot het EK van volgend jaar. 

Minder dan 9 maanden voor de start van het EK in eigen land wordt Julian Nagelsmann dus de nieuwe bondscoach van de Duitse nationale ploeg.

 

De 36-jarige Nagelsmann moet het elftal weer op de rails krijgen, nadat de trein onder Hansi Flick compleet ontspoord was.

 

Na de 1-4-nederlaag tegen Japan werd Flick op 10 september afgedankt, het eerste ontslag van een bondscoach in de Duitse geschiedenis.

 

Onder meer Louis van Gaal werd geciteerd als tussenpaus, maar Nagelsmann krijgt de sleutels in handen.

 

De geschiedenis herhaalt zich zo een beetje, want in de zomer van 2021 trad Nagelsmann bij Bayern in de voetsporen van Flick. In Beieren werd hij in maart 2023 echter al ontslagen.

 

Duitsland is gastheer van het komende EK met op 14 juni de openingsmatch in München en de finale op 14 juli in Berlijn.

"Veel zin in uitdaging"

Julian Nagelsmann kijkt uit naar de start van zijn termijn als bondscoach van zijn land. "Volgend jaar zullen we een hechte groep vormen", belooft de nieuwbakken T1.

"We hebben een EK voor de boeg in eigen land. Dat is iets speciaals, iets wat eens in een decennium voorkomt. Ik stel alles in het werk om een geweldig toernooi te spelen in een geweldig land. Ik heb veel zin om deze uitdaging aan te gaan."

"De prestatie in Dortmund was een begin", verwees hij naar de 2-1-oefenzege tegen Frankrijk 10 dagen geleden.

Nederlaag tegen België

Toen zat Rudi Völler, sportief directeur bij de Duitse bond, op de trainersbank. Maar de voormalige topspits was niet meer dan een tussenpaus en gaf zelf aan dat het om een "eenmalige opdracht" ging.

Op 9 oktober vliegt de Duitse selectie naar Noord-Amerika voor 2 oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en Mexico.

Met Flick aan het roer werd Duitsland al snel gewipt op het WK eind 2022 in Qatar en kon er dit jaar maar 1 van de 6 oefenwedstrijden worden gewonnen. Onder meer tegen de Rode Duivels verloor Duitsland met 2-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.