Ga naar de inhoud

Jasper Philipsen laat zijn Nederlandse concurrenten weer een poepje ruiken

 zo 17 september 2023 16:24

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) heeft zijn seizoensteller op 13 gezet. Philipsen klopte vanmiddag Olav Kooij en Dylan Groenewegen in de Gooikse Pijl. Onze noorderburen boekten wel een zege in Italië, in Frankrijk was er Italiaans succes. 

Gooikse Pijl: vruchtbare dagen voor Jasper Philipsen

Jasper Philipsen denkt na zijn zoete zomer dus nog niet aan uitbollen. De sprintkoning van Alpecin-Deceuninck heeft zijn zinnen gezet op de titel van zegekoning.

 

Die kroon staat voorlopig op de knikker van maatje Tadej Pogacar (16), maar Philipsen komt steeds dichter.

 

Vrijdag won hij al het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp, in de Gooikse Pijl (1.1) voerde hij vandaag een bisnummer op. Dat is zijn 13e overwinning van het seizoen.

 

En weer liet Philipsen de Nederlanders met lege handen achter. Olav Kooij en Dylan Groenewegen moesten hun hoofd buigen. 

 

Gerben Thijssen werd 4e, Fabio Jakobsen 6e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

GP Isbergues: net niet voor Mads Pedersen

In de GP Isbergues (1.1) was het verschil niet met het blote oog te zien. Matteo Moschetti (Q36.5) klopte zijn voormalige ploeggenoot Mads Pedersen met een banddikte.

 

Arnaud Démare werd 3e in de Franse sprint, Arne Marit 6e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Trofeo Matteoti: Sjoerd Bax doet het weer in Italië

In het overbevolkte Italiaanse najaarsblok heeft UAE een nieuwe overwinning behaald. De winnaar was een kleine verrassing: Sjoerd Bax won zijn eerste koers voor zijn rijke werkgever.

 

Vorig jaar verscheen Bax op de radar van UAE met een prestigieuze zege in de Coppa Agostini.

 

Ook dit jaar pikt hij dus zijn graantje mee op Italiaanse bodem. In de Trofeo Matteoti (1.1) klopte hij Simone Velasco en Lorenzo Rota.