Ga naar de inhoud

Evenepoel, Kopecky, Philipsen, Van Aert maken kans op de Vélo d'Or

 do 31 augustus 2023 15:41
Lotte Kopecky
Lotte Kopecky op het WK in Glasgow.

Maar liefst 4 Belgische renners maken kans op de prestigieuze wielerprijs Vélo d'Or. Lotte Kopecky, Remco Evenepoel, Wout van Aert en Jasper Philipsen hebben allemaal een nominatie in de bus gekregen.

Het Franse blad Vélo Magazine reikt sinds 1992 jaarlijks de Vélo d'Or uit. 4 Belgen prijken op de erelijst: Johan Museeuw, Tom Boonen, Philippe Gilbert en Remco Evenepoel.

 

Die laatste kan zichzelf opvolgen. De wereldtitel tijdrijden heeft hij op zak. Doet hij er straks opnieuw de Vuelta bij als extra troef?

 

Ook Jasper Philipsen en Wout van Aert maken kans, net als Mads Pedersen, Tom Pidcock, Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Mathieu van der Poel, Jonas Vingegaard en Adam Yates.

 

Bij de vrouwen maakt Lotte Kopecky veel kans om een eerste keer de Vélo d'Or in ontvangst te nemen. Na haar uitstekende Tour (2e en groen) zette ze de kers op de taart met de wereldtitel in Glasgow.

 

Vorig jaar werd Kopecky tweede, na Annemiek van Vleuten. De Nederlandse is opnieuw genomineerd, net als Kopecky's ploeggenotes Marlen Reusser, Demi Vollering en Lorena Wiebes.

 

Op 24 oktober worden de prijzen uitgereikt tijdens een ceremonie in Parijs.

 

 

Gerelateerd: