Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Appelmans over aura van Djokovic: "Hij komt de baan op en lijkt al onoverwinnelijk"

 ma 11 september 2023 09:13
Novak Djokovic kust al zijn 24e grandslambeker.

"Het was indrukwekkend", vertelt Sabine Appelmans over de match van Djokovic gisteren. "Hij begon meteen zeer goed. En het voordeel dat hij heeft tegenover Medvedev is dat hij veel meer variatie in zijn spel heeft: serve-and-volley, zijn slice, ... Medvedev kan hard slaan en lopen, maar Djokovic heeft net iets meer wapens."

 

"Djokovic is een fenomeen. Er hangt ook een aura rond hem. Toen hij gisteren op de baan kwam, leek hij al onoverwinnelijk. Dat gevoel krijg je gewoon door naar hem te kijken. Dat is zo bizar."

 

"Hij heeft dat ook zelf gecreëerd door hard te werken en te trainen, maar ook door mentaal aan zichzelf te werken. En dat heeft hij voor op veel andere spelers. Hij zegt ook gewoon: ik ben de beste. Dat maakt tegenstanders bang en dat hoort ook bij topsport."

 

"Is dat sympathiek? Misschien niet. Maar wat telt zijn de titels. Dat zullen we onthouden na zijn carrière en daar is het hem om te doen."

Als jong ventje is Djokovic beginnen te tennissen en vanaf de eerste training kwam hij helemaal uitgedost toe en wist hij dat hij een goeie tennisser zou worden. Dat is er altijd ingebleven. 

"Djokovic is een zeer ingewikkeld verhaal. Als jong ventje is hij beginnen te tennissen en vanaf de eerste training kwam hij helemaal uitgedost toe en wist hij dat hij een goeie tennisser zou worden. Dat is er altijd ingebleven. Hij gaat over lijken. Maar hij is ook heel professioneel met de sport bezig."


"Nu is hij de beste ooit en dat zal hem misschien wat doen relaxen. En dan wordt hij misschien wat sympathieker. Ook dat eerbetoon aan Kobe Bryant zal daarbij helpen."


Gaat hij nu voor nummer 25? "Ja, dat denk ik wel. Dit is een evenaring van het record van Margaret Court en als hij écht de beste wil zijn, moet er nog eentje bij. Dat kan over enkele maanden al op de Australian Open. Die heeft hij al 10 keer gewonnen dus dat toernooi ligt hem heel goed. Daar de 25e pakken, zal wel zijn bedoeling zijn."

Gerelateerd:

"Gauff heeft het allemaal, en ze lijkt ook een blijvertje"

Bij de vrouwen stond er een nieuw fenomeen op: Coco Gauff. "We kijken al een paar jaar met argusogen naar haar", vertelt Appelmans. "Ze was pas 15 toen ze haar eerste titel won in Linz."

 

"Ze is groot, ze is sterk, ze kijkt op naar de zussen Williams, ze heeft ook veel raad gekregen van hen. Het is een atletische speelster en intussen ook een heel slimme speelster. Ze heeft het eigenlijk allemaal."

 

"Het heeft iets langer geduurd voor ze echt is doorgebroken. Ze is nog maar 19, maar we hadden het zelfs nog vroeger verwacht. Ze speelde vorig jaar al de finale op Roland Garros, maar nu is ze er helemaal klaar voor."

 

"En het is ook een blijvertje. En dat is leuk want dat had het vrouwentennis niet echt op dit moment. Speelsters die altijd de finale halen, die het tennis domineren. Iga Swiatek doet dat, en nu is Coco Gauff daar ook bijgekomen. Ik denk dat we haar de komende jaren meer zullen zien in grandslamfinales. Ze heeft een mooie toekomst voor zich."

Gerelateerd: