Ga naar de inhoud

Luca Brecel gaat door op zijn elan op European Masters, ook Ben Mertens in 2e ronde

 wo 23 augustus 2023 19:09

Luca Brecel heeft op de European Masters in Nürnberg zijn 2e match in 2 dagen tijd gewonnen. Deze keer rekende hij af met de Indiër Ishpreet Singh, met 5-3. Diezelfde score stond ook op het bord in de match tussen Ben Mertens en Sanderson Lam, in het voordeel van de nog altijd maar 18-jarige Belg.

In de kwalificaties tegen Jackson Page verliep het nog een beetje stroef voor de wereldkampioen, maar tegen Ishpreet Singh ging het al een stuk beter, ook al gaf de Indiër mooi weerwerk.

Luca Brecel potte onder meer de 199e century uit zijn carrière, op weg naar een 5-3-zege. Misschien valt de 200e al in zijn 2e ronde tegen Robbie Williams, vorig jaar nog halvefinalist op de British Open.

 

Ook Ben Mertens is er nog altijd bij. Sanderson Lam, een Engelsman van Chinese origine die 1 plaatsje hoger staat dan Mertens, keek in een mum van tijd aan tegen een 1-4-achterstand. Hij kwam nog terug tot 4-3, maar dan vond Mertens het welletjes.

In de 2e ronde neemt hij het op tegen de ervaren David Gilbert, die 12-voudig wereldkampioene Reanne Evans uitschakelde. In 2019 strandde Gilbert op een zucht van de WK-finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.