Ga naar de inhoud

Wereldkampioen Luca Brecel opent zijn seizoen met moeizame zege

 di 22 augustus 2023 18:55

Luca Brecel heeft zich in Nürnberg kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van de European Masters. De wereldkampioen moest wel zijn tenen uitkuisen om Jackson Page af te houden.

Luca Brecel moest het in Duitsland doen zonder zijn lievelingskeu, waarmee hij zich begin mei tot wereldkampioen had gekroond. Brecel verloor hem in het tussenseizoen tijdens een vlucht.

 

Brecel noemde de European Masters zelf "een opwarmertje", al gaat de winnaar van het eerste rankingtoernooi van het seizoen wel lopen met 80.000 pond.

De wereldkampioen plaatste zich door Jackson Page uit te schakelen met 5-3. De Welshman hield gelijke tred tot 3-3, maar dan kwam de klasse van de Belg toch bovendrijven, al strandde een poging op een 147-maximum bij 80.

In de volgende ronde, officieel de eerste ronde, geeft Brecel de Indiër Ishpreet Singh Chadha partij. Met Ben Mertens staat er nog een tweede Belg op de hoofdtabel. Hij schakelde Gary Wilson (vorig jaar nog winnaar van de Scottish Open) uit en treft nu Sanderson Lam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: