Ga naar de inhoud

Heisa rond transfer raakt Remco Evenepoel: "Het lijkt soms alsof ik niets goeds kan doen"

 ma 7 augustus 2023 19:26

De storm rond Remco Evenepoel gaat nooit liggen. Tijdens een signeersessie van fietssponsor Specialized kwam de uittredend wereldkampioen terug op de heisa rond zijn mogelijke transfer. Evenepoel zat er – ook door de timing – mee verveeld. "Het is moeilijk om zoiets snel een plek te geven", laat hij in zijn ziel kijken.

"Het was vervelend dat het in de dagen voor een WK opspeelt, maar ik ben het gewend dat er een storm rond mij is."

 

Remco Evenepoel lijkt bij momenten van storm tot storm te leven. Vorige week speelde zijn mogelijke transfer weg van Soudal - Quick Step een hoofdrol in de media na uitspraken van vader Patrick.

 

Een interview dat in het verkeerde keelgat schoot bij teammanager Patrick Lefevere, waardoor Evenepoel ongewenst alle camera's op hem gericht kreeg. 

 

"Het is moeilijk om zoiets snel een plek te geven", deelt de Belgische kampioen. "Maar er zijn veel goede vrienden van mij mee en ook met Oumi heb ik erover gepraat." 

Het is best dat iedereen me mijn ding laat doen. Ik weet wat het beste is voor mezelf.

Remco Evenepoel

Neen, makkelijk vindt hij omgaan met de overbodige aandacht niet. "Maar ik ben mijn leven ondertussen al gewend. Het zal niet snel veranderen."

 

"Zoals ik gisteren zei: het is best dat iedereen me mijn ding laat doen. Ik weet wat het beste is voor mezelf."

 

Toch knaagt het dat mensen in zijn dichte kring hun zegje willen doen: "Het lijkt soms alsof ik niets goeds kan doen."

 

"Ik ben blij dat mensen van Specialized dat wel vinden. Daar voel ik me geliefd en gesteund bij. Zij hebben heel veel respect voor wat ik voor hen doe", sluit hij af met een kwinkslag naar de sponsor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: