Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Opvallend: Remco Evenepoel verkent enkele dagen voor WK nog zware Vuelta-rit over Tourmalet

 wo 2 augustus 2023 06:40
Enkele dagen voor het WK ging Evenepoel nog doodleuk verkennen op de loodzware Tourmalet.

De meeste renners kiezen in de week voor het WK voor rust, maar Remco Evenepoel (23) leeft op zijn geheel eigen wijze toe naar de belangrijke afspraak in Glasgow. De uittredende wereldkampioen verkende dinsdag de loodzware 13de rit in de Vuelta die aankomt op de Tourmalet. Op die mythische col stopte Evenepoel ook even voor wat krachtvoer.

Na zijn exploot in San Sebastian afgelopen weekend heeft Remco Evenepoel nog een verlengstuk gebreid aan zijn trip in het Baskenland. Onze landgenoot maakte van de gelegenheid gebruik om enkele Pyreneeëncols te verkennen die de komende Vuelta aandoet.

 

In de Ronde van Spanje, die op 26 augustus van start gaat, gaat Evenepoel op zoek naar een tweede eindwinst op een rij.

 

Evenepoel werd dinsdag onder meer gespot op de mythische Tourmalet, waar de dertiende rit in de Vuelta aankomt. Hij passeerde er ook in het fietscafé van Groupama-FDJ-renner Bruno Armirail voor wat krachtvoer.

 

De (zware) trainingsarbeid van Evenepoel in de Pyreneeën is opvallend, want zondag wacht al de wegrit op het WK wielrennen in Glasgow. Evenepoel is er titelverdediger. In de tijdrit, volgende week vrijdag, mikt de "Aerokogel" ook op goud.

Gerelateerd: