Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel verrast zichzelf: "Ik had nog supergoeie benen voor de sprint"

 za 29 juli 2023 16:48
Remco Evenepoel is weer heer en meester in San Sebastian.

Alsof het op bestelling was: Remco Evenepoel heeft een derde vinkje achter de Clasica San Sebastian gezet. De wereldkampioen maakte het af in de sprint. "Dit is goed voor mijn hoofd en de motivatie", lachte hij. 

Op 70 kilometer van de finish reed Remco Evenepoel al weg uit de favorietengroep. Geen verrassing, denk je dan, maar toch was zijn handelsmerk deze keer niet volgens het tactische boekje. 

 

"Het plan was niet echt om zo vroeg te gaan, maar ik voelde dat ik zonder veel ploegmaats zou komen te zitten", verklaarde hij zijn offensief van de lange adem.

 

"Ik viel aan en ik kreeg een supergroepje mee (met Pello Bilbao, Alberto Bettiol en Aleksandr Vlasov). Zij waren de perfecte mannen om mee op pad te gaan."

 

In de finale bleef alleen Bilbao over. "Ik weet dat hij snel is en ik ben een beetje verrast door mijn eigen sprint, maar ik had nog supergoeie benen voor de sprint."

 

"Ik houd echt van deze koers", zei de drievoudige winnaar, mederecordhouder nu, nog. "De fans zijn echt geweldig."

 

"Al schreeuwden ze vandaag wel wat meer voor Bilbao. Maar dat begrijp ik, hij is een Bask."

 

Over een week volgt het WK. "Dit is supergoed voor het hoofd en voor de motivatie voor Glasgow."

Ik win nu ook in de sprint. Ik hoef dus geen schrik te hebben om met iemand of met een groepje naar de finish te gaan. Ik win met een mooi verschil, supergoed.

Remco Evenepoel

"Ik voelde dat ik de betere was van ons groepje en ik durfde te gokken op mijn sprint. Dat was terecht", vulde Evenepoel bij onze man ter plaatse aan na een bijzonder lange podiumceremonie.

 

"Ik win nu ook in de sprint, bovendien tegen Bilbao. Hij is een van de snelste mannen onder de klimmers. Ik hoef dus geen schrik te hebben om met iemand of met een groepje naar de finish te gaan. Ik win met een mooi verschil, supergoed."

 

De start was nochtans "hectisch". "Het zat niet echt mee met die valpartij. Het was niet echt ernstig, maar iemand tikte een wiel aan, ze vielen en ik viel mee. Maar eind goed, al goed."

 

"Ik ben heel kalm gebleven en heb mijn ervaring uitgespeeld. Dat zijn allemaal goeie tekenen voor het WK van zondag. Of het parcours daar selectief genoeg is? Zeker", klonk het gedecideerd. 

Clásica San Sebastián klassement

naamresultaatploeg
1
Remco Evenepoel
5:30:59
Soudal - Quick-StepSOQ
2
Pello Bilbao
+0
Bahrain VictoriousTBV
3
Aleksandr Vlasov
+28
BORA - hansgroheBOH
4
Neilson Powless
+2:50
EF Education - EasyPostEFE
5
Ion Izagirre
+2:57
CofidisCOF
6
Toms Skujinš
+3:02
Lidl - TrekLTK
7
Alex Aranburu
+3:02
Movistar TeamMOV
8
Rui Costa
+3:02
Intermarché - Circus - WantyICW
9
Andrea Bagioli
+3:02
Soudal - Quick-StepSOQ
10
Tiesj Benoot
+3:02
Jumbo - VismaTJV
Gerelateerd: