Ga naar de inhoud

José De Cauwer ziet extra WK-troef bij Remco Evenepoel: "Geen of wel een sprint is een wereld van verschil"

 zo 30 juli 2023 09:16
Evenepoel
Remco Evenepoel schudt Pello Bilbao af in de sprint.

Remco Evenepoel zette gisteren voor een derde keer zijn naam op de erelijst van de Clasica San Sebastian. Deze keer niet na een machtige solo, maar na een explosieve sprint tegen thuisrijder Pello Bilbao. "De manier waarop hij won, moet hem enorm veel vertrouwen geven", blikte José De Cauwer vooruit op het WK en de Vuelta.

Blader even door het zegeboek van Remco Evenepoel en je komt vooral foto's tegen waarbij de wereldkampioen alleen over de finish bolt. Grote solo's zijn al langer het kenmerk van de Aerokogel.

Toch rees steeds meer de vraag of het onze landgenoot niet aan een sterke eindsprint ontbrak. Het antwoord na gisteren is duidelijk: net als op het BK was Evenepoel ook in San Sebastian de sterkste in een sprint-à-deux. 

"Bilbao is een van de snelst sprintende klimmers en hem dan in het Baskenland kloppen, is heel mooi. Remco is nu vertrokken voor een geweldige tweede seizoenshelft", klonk Sporza-commentar José De Cauwer lyrisch.

Geen of wel een sprint hebben, is een wereld van verschil

José De Cauwer

Aan de finish brulde Evenepoel het gisteren ook uit van vreugde. "Deze overwinning zal hem op een speciale manier heel veel deugd doen."

"Ik had het gevoel dat hij nooit echt vol is moeten gaan. Uiteindelijk gaan ze dan met z'n tweeën naar de aankomst en wint hij nog. Dat kan hij nu zeker meenemen."

"Geen of wel een sprint hebben, is een wereld van verschil", was De Cauwer duidelijk.

(lees verder onder de foto)

"De andere landen zullen de koers op onze schouders leggen"

De Sporza-commentator ging ook nog wat dieper in op het aankomende WK in Glasgow van volgende week zondag.

"De volledige ploeg is klaar voor het WK. Zo kwamen Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot ook opnieuw sterk voor de dag. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we zullen winnen."

"De andere landen zullen de koers op onze schouders leggen. Dat is logisch, want we hebben ook de sterkste ploeg. Al maakt dat het natuurlijk niet makkelijker."

"Je moet maar één sterke renner tegenkomen en je loopt op een counter", bleef de voormalige bondscoach op zijn hoede.

Gerelateerd: