Ga naar de inhoud

Nyck de Vries drukt pauzeknop in na bons uit Formule 1: "Het doet pijn dat kinderdroom nu al eindigt"

 wo 19 juli 2023 21:40
Nyck de Vries
De volwassen Nyck de Vries ziet zijn kinderdroom uiteenspatten.

Na de bons was er vooral stilte in het kamp van Nyck de Vries. De intussen ex-rijder van AlphaTauri heeft besloten om even tijd voor zichzelf te nemen. Dat zal de Nederlander nog enige tijd doen, om alles op een rijtje te zetten. "Bedankt aan iedereen die me hartverwarmende berichtjes stuurde de afgelopen weken", deelt hij op Instagram voor hij de pauzeknop opnieuw indrukt.

"Na de recente gebeurtenissen heb ik besloten om even tijd te nemen voor mezelf", opent Nyck de Vries Instagram. "En dus neem ik een break van sociale media."

 

De Nederlandse rijder verloor na slechts 10 wedstrijden in de Formule 1 zijn zitje bij AlphaTauri. Toch koestert hij geen wrok tegenover zijn voormalige werkgever.

 

"Ik wil iedereen bedanken bij Red Bull en AlphaTauri voor de kans om mijn droom te beleven. Natuurlijk doet het pijn dat mijn kinderdroom om in de Formule 1 te rijden vervroegd ten einde komt."

 

"Maar het leven draait niet om de bestemming", gaat hij voort op het filosofische pad. "Het gaat om de weg ernaartoe. Die is soms zwaar om te geraken waar je wil."

Nu is het aan mij om vooruit te kijken naar het volgende hoofdstuk.

Nyck de Vries

"Ik ben dankbaar voor onze geprivilegieerde levens", vertelt De Vries over zijn korte passage in het F1-circus. "Net zoals ik trots ben op het parcours en mijn familie."

 

"Nu is het aan mij om vooruit te kijken naar het volgende hoofdstuk."

 

Hij bedankt al zijn fans voor de lieve berichtjes en verwijst met een knipoog naar journalisten die vlijtig in hun pen kropen.

 

"Ik las interessante artikels de laatste weken. Ik heb nochtans met niemand gesproken. Ik ga nu genieten van me-time en wens je allemaal een leuke zomer!"

 

Collega Zhou Guanyu (Alfa Romeo) stak de Nederlander alvast een hart onder de riem in de reacties.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: