Ga naar de inhoud

Grote Prijs F1 van Nederland moet "funtax" betalen aan gemeente

 wo 12 juli 2023 11:58
Max Verstappen rijdt voorbij de volle tribunes in Zandvoort.
Max Verstappen zoeft voorbij de volle tribunes in Zandvoort.

Commotie in Zandvoort: het gemeentebestuur heeft beslist dat de organisatie van de Grote Prijs Formule 1 van Nederland vanaf nu 3 euro "funtax" moet betalen per toeschouwer.  De organisatie van de GP laat weten niet tevreden te zijn met het besluit, maar wel akkoord te gaan.

Gisteren stemde de gemeenteraad van het Nederlandse Zandvoort over een nieuwe belasting die wordt opgelegd aan de organisatie van de GP van Nederland. De gemeente voerde een heffing in van 3 euro per bezoeker om de kosten verbonden aan het grote bezoekersaantal te dekken. 

 

In de toelichting staat te lezen dat "bijvoorbeeld wegen worden afgesloten en er sprake is van geluidsoverlast en afval." Er wordt ook vermeld dat het toegelaten is voor de organisatie om de extra heffing door te rekenen aan de bezoekers. 

Een "funtax" staat niet in verhouding tot wat de Dutch GP oplevert voor de gemeente Zandvoort.

Robert van Overdijk, directeur Dutch Grand Prix

Robert van Overdijk, directeur van de Dutch Grand Prix, liet vorige maand al weten niet blij te zijn met het voorstel. "We zijn er nog steeds van overtuigd dat dit evenement vele malen meer oplevert voor de gemeente Zandvoort. Het is dus niet fair om onze bezoekers nog eens te willen belasten met een "funtax", want deze staat niet in verhouding met de opbrengsten voor de gemeente."

 

De Grote Prijs Formule 1 van Zandvoort vindt deze zomer plaats van 25-27 augustus. Er worden 315.000 autogekke fans verwacht.