Ga naar de inhoud

Wereldbeker roeien in Luzern: top 10-plaatsen voor Tim Brys en de lichte dubbeltwee

 zo 9 juli 2023 15:08
Tim Brys
Skiffeur Tim Brys wordt 8e in Zwitserland.

De Belgische roeiers hebben op de Wereldbekermanche in Luzern (Zwi) vertrouwen getankt met het oog op het WK en de olympische kwalificatie. Tim Brys (8e) is op weg om België te vertegenwoordigen in de skiff, ook de lichte dubbeltwee mag dromen van Parijs 2024.

Na het stukgelopen project met de viermansboot heeft Tim Brys snel zijn draai gevonden als soloroeier in de skiffboot.

 

Deze keer haalde hij de A-finale net niet. Met een 8e plaats toonde Brys wel opnieuw dat hij stilaan een vaste waarde is in de skiff.

 

In september kan hij op het WK zijn ticket voor de Olympische Spelen afdwingen. De top 9 in Belgrado plaatst zich voor Parijs 2024. Het zou al de 5e keer in 6 olympiades zijn dat de Belgen een skiff kunnen plaatsen voor de Spelen.

 

Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey roeiden naar de 9e plaats in de lichte dubbeltwee. In de herkansingen finishten ze in een toptijd (6'10").

 

De twee hebben nog veel ruimte voor progressie, ze zitten nog maar 3 weken samen in een boot. De top 7 op het WK plaatst zich rechtstreeks voor Parijs 2024.

Niels Van Zandweghe en Tibo Vivey
Niels Van Zandweghe en Tibo Vivey snellen naar de 9e plaats in de lichte dubbeltwee.

De Belgische M2 - met Ruben Claeys en Gaston Mercier - roeide in Luzern naar een 24e plaats. Het duo komt - net als Tim Brys - uit de viermansboot.

 

De dubbeltwee Andries/Vandenbussche verkeek zich op een experimenteel wedstrijdformat met het oog op Parijs 2024. Met winst in de C-finale namen ze revanche voor hun misser in de reeksen.

 

In de lichte skiff tenslotte werd Marlon Colpaert 14e. Hij maakte plaats in de lichte dubbel voor zijn dubbelpartner van bij de beloften Tibo Vyvey.

Gerelateerd: