Ga naar de inhoud

Belgische frisbeebeloften stunten zich tot in WK-finale, nu wacht grootmacht USA

 vr 7 juli 2023 16:29
België staat voor de eerste keer ooit in de finale van een WK frisbee.

De Belgen hebben op het wereldkampioenschap U24 ultimate frisbee een stukje frisbeegeschiedenis geschreven. Ze plaatsen zich voor de eerste keer ooit voor de WK-finale. In een spannende halve finale werd Italië verslagen met 15-12. In de finale wachten nu de VS, de toernooifavoriet.

Met een foutloos rapport in de groepsfase had België zich op het WK U24 in het Engelse Nottingham woensdag geplaatst voor de kwartfinales.

 

Na stunts tegen toplanden als Japan, Australië en Canada mochten de Belgen, die over een gouden generatie beschikken, dromen van meer.

 

In die kwartfinale troffen ze Groot-Brittannië, maar de Belgen trokken hun hoogvorm van in de poulefase onverstoord door: 15-9.

 

In de halve finale troffen ze met Italië opnieuw een lastige tegenstander, maar na een spannende partij trokken de Belgen aan het langste eind: 15-12.

 

Team Belgium schrijft zo een stukje Belgische frisbeegeschiedenis, want nooit eerder kon een Belgisch team zich plaatsen voor de finale van een wereldkampioenschap. 

 

In die finale wacht zaterdag wel de lastigste klant van allemaal: de Verenigde Staten, de onbetwiste nummer één van de wereld.

"Gouden generatie? We moesten het wel nog waarmaken"

"Dit is geweldig", reageert aanvoerder Daan De Marrée (22) - tegen Italië man van de match met 5 goals en 3 assists - bij Sporza.

 

"We wisten dat Italië een heel fysiek team heeft, dat ook veel fouten maakt. Zij spelen met veel emoties, het was voor ons dus zaak om kalm te blijven en hen te frustreren."

 

"We hadden de partij heel de tijd in handen en konden het netjes afmaken. Dat er wordt gesproken over onze gouden generatie? We moesten het wel nog steeds waarmaken."

 

Nu wacht grootmacht VS in de finale. "Het is met voorsprong het sterkste land ter wereld. Maar zij hebben alles te verliezen en wij niets. Als zij beginnen te stressen, liggen er kansen. En dan kunnen we geschiedenis schrijven."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: