Ga naar de inhoud

Fabio Jakobsen vertrekt bij Soudal-Quick Step: "Ik kan helaas niet blijven"

 zo 9 juli 2023 23:09
Fabio Jakobsen vertrekt eind dit jaar bij Soudal - Quick Step.

De wegen van Fabio Jakobsen en Soudal - Quick Step scheiden. De Nederlandse sprinter heeft bij de NOS bevestigd dat hij moet vertrekken bij de ploeg van Patrick Lefevere. "Soudal - Quick Step en Patrick zitten in mijn hart."

Het contract van Fabio Jakobsen bij Soudal - Quick Step loopt op het einde van het jaar af en de afgelopen weken kwamen er steeds meer geruchten over een overgang naar Team DSM. Die overgang wil en kan hij nog niet bevestigen, maar zijn vertrek bij Patrick Lefevere wel.

 

"Ik heb hier in de Tour wel met Patrick gesproken, in de bus", zegt Jakobsen in de Avondetappe op de NOS. "En aan het einde van het gesprek heb ik een knuffel gekregen. Maar ik kan helaas niet blijven. Ik moet een andere ploeg zoeken."

 

Jakobsen ziet die zoektocht goed eindigen. "Dat loopt en het ziet er goed uit. Maar ik ben vooral 6 jaar kind aan huis geweest bij de ploeg. Soudal - Quick Step zit in mijn hart en Patrick ook. Ik wil het hier eerst afmaken en tegen 1 augustus zal het wel bekend worden."

Ik kan goed praten met Patrick. We willen niet met ruzie uit elkaar.

Fabio Jakobsen

"Vooraf zat het er al aan te komen, maar ik had Patrick nog niet gezien na het voorjaar. Hij moet als baas van de ploeg ook de balans opmaken en ik kan ook goed praten met Patrick. We willen niet met ruzie uit elkaar."


De sportieve oorzaken van de scheiding liggen voor de hand. Lefevere wil de klimkern rond Remco Evenepoel versterken. "En Tim Merlier ligt nog voor 3 jaar vast."


"Dus als ik nog 2 jaar langer zou blijven, dan zou ik met Remco en een andere topsprinter moeten delen. Ik wil naar de Tour, ik wil sprinten dat zal de komende jaren bij Soudal - Quick Step niet lukken."

"DSM? Dat zou kunnen, maar is voor na de Tour"

En DSM? "Het zou kunnen", verscheen er een glimlach op de mond van Jakobsen. "Het is een mooie Nederlands-Zwitserse ploeg. Maar dat is iets voor na de Tour. Eerst presteren met mijn tweede familie hier in de Tour."

 

Dat Jakobsen zijn ploeg zijn tweede familie noemt, is natuurlijk geen toeval. Na zijn huiveringwekkende crash in de Ronde van Polen schreef Jakobsen bij de ploeg van Patrick Lefevere een prachtig comebackverhaal met ritwinst in de Tour van 2022.