Ga naar de inhoud

Marouane Fellaini investeert in jeugdclub Royal Francs Borains, RTBF-journalist wordt algemeen directeur

 wo 5 juli 2023 21:31
Marouane Fellaini
Marouane Fellaini vroeger (r) en nu (l).

Tweedeklasser Royal Francs Borains heeft er een bewogen namiddag opzitten. De Henegouwse club heeft zowel een nieuwe investeerder als een nieuwe algemeen directeur. Ex-Rode Duivel Marouane Fellaini wordt geldschieter bij zijn jeugdploeg, RTBF-journalist Pascal Scimè gaat de lijnen uitzetten. 

Tussen 2000 en 2003 verdedigde Marouane Fellaini de groen-witte clubkleuren van Royal Francs Borains. De club uit Henegouwen van voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) heeft de voormalige Rode Duivel overtuigd om een financieel zetje te voorzien in de Challenger Pro League.

 

Het is niet voor het eerst dat Fellaini gul is voor een ex-club. In 2020 leende hij Standard 3 miljoen euro aan een gunstige rente.

 

Met het geld van de boomlange middenvelder kan de nieuwe algemene directeur Pascal Scimè, bekend als journalist bij de RTBF, aan de slag om zijn ploeg competitief te maken op het tweede niveau in België.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.