Ga naar de inhoud

Antwerp-speler Viktor Fischer zet op amper 29-jarige leeftijd punt achter carrière

 do 29 juni 2023 18:15

Een einde in mineur. Antwerp-speler Viktor Fischer moet op amper 29-jarige leeftijd een punt zetten achter zijn carrière. De Deense middenvelder, die uitgeleend was aan het Zweedse AIK, doet dat na een aanslepende blessure. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Viktor Fischer had onder meer in zijn thuisland en Nederland toch flinke reputatie.

 

Zo speelde de international zes jaar bij Ajax, waar hij zich twee keer tot kampioen kroonde. Nadien speelde Fischer nog voor Middlesbrough, Mainz en Kopenhagen.


In 2021 plukte Antwerp Fischer weg bij de Deense topclub. Op de Bosuil had de aanwinst aanvankelijk een basisplek, maar nadien verdween hij naar het achterplan.

 

Zeker toen een jaar later zijn lichaam begon tegen te stribbelen. Fischer sukkelde met een enkelblessure, onderging een operatie, maar geraakte nooit meer in de buurt van de basiself.

 

Ook een uitleenbeurt aan het Zweeds AIK bracht door blessures niet wat ervan verwacht werd.

 

Daarom besliste Fischer abrupt om een punt achter zijn carrière te zetten en het contract met Antwerp - dat nog tot 2025 liep - met onmiddellijke ingang te verbreken.

 

Bij de Great Old speelde Fischer in totaal 35 matchen, waarin hij 3 keer scoorde en 8 assists gaf. 

Gerelateerd: