Ga naar de inhoud

Virton heeft verrassende overnemer: Franse wereldkampioen N'Golo Kanté koopt club met oliemiljoenen

 do 29 juni 2023 12:19
N'Golo Kanté is de nieuwe eigenaar van Virton.

Had je 100 miljoen wat zou jij dan doen? Wel, de Franse voetbalster N'Golo Kanté heeft beslist om Virton te kopen. Vandaag maakte de Waalse club de overname door de middenvelder, die recent in Saudi-Arabië tekende, officieel bekend. 

De ene club wordt gekocht door een Amerikaan, de andere door een wereldkampioen.

 

Virton - gedegradeerd uit de Challenger Pro League - maakte vandaag trots bekend dat niemand minder dan N'Golo Kanté de nieuwe eigenaar is van de club.

 

De Fransman neemt Virton over van Flavio Becca, die in 2018 de club uit de provincie Luxemburg van de ondergang redde.

Samen met enkele zakenpartners lijkt Kanté van Virton een opleidingsclub voor (Afrikaanse?) talenten te willen maken.
 

"Gedreven door zijn passie voor voetbal, wil Kanté de club verder structureren, een stabiele staf aanstellen en aanknopen met de traditie van de spelersopleiding", klinkt het in een mededeling.

 

"De club wil zich lokaal blijven verankeren en een locomotief zijn voor het voetbal in de Gaume en de provincie Luxemburg. Net als N’Golo Kanté zal Virton werk, vrijgevigheid en nederigheid uitdragen in de komende jaren."

100 miljoen per seizoen

Aan middelen zal het Kanté - in de voetbalwereld gekend als een bescheiden persoon met een groot hart - sowieso niet ontbreken.


Recent zwichtte ook de Fransman voor een monstersalaris in Saudi-Arabië. Bij Al-Ittihad wordt Kanté een ploegmaat van Karim Benzema én zal hij de komende drie jaar honderd miljoen euro per seizoen (exclusief portretrechten) verdienen.

Nog dit: Virton degradeerde dan wel naar de eerste amateurklasse, maar hoopt via de groene tafel toch nog een plekje in 1B af te dwingen. Het betwist namelijk de licentie van Lommel door de nauwe banden met Manchester City.

Gerelateerd: