Ga naar de inhoud

"Het teamgevoel bij de Belgian Cats was nog nooit zo sterk. Veruit!"

 vr 23 juni 2023 06:23
" "
De Cats imponeren op het EK, ze zetten titelverdediger Servië met 40 punten weg.

De Belgische basketbalvrouwen zijn aan iets heel moois aan het bouwen op het EK. "Volgens mij is het hoogst haalbare met deze kern haalbaar", zegt sportief manager Sven Van Camp.

Israël, Tsjechië, Italië en in de kwartfinales ook Servië werden met vaak indrukwekkend basketbal opzij geschoven door de Belgian Cats. Sportief manager Sven Van Camp durft hardop te dromen.

 

"Volgens mij is met deze kern het hoogst haalbare mogelijk. Dit is het moment om goud te halen, ook al schreeuwen we dat niet van de hoogste daken."

 

Zijn de Cats nu dan op hun top? "Ik zou natuurlijk heel graag zeggen dat we zo nog een aantal jaar voort kunnen. Maar het is duidelijk dat de vrouwen met de meeste ervaring nu op hun best zijn."

 

"Maar wat het teamgevoel betreft, zitten ze zéker op hun hoogste top. Tot nu toe althans. Veruit. Als je ziet hoe er in de kleedkamer gevierd wordt. Het enthousiasme spat ervan af, zowel op als naast het veld."

 

"De energie die nu in de groep heerst, is ongelooflijk. Het plezier dat we naast het veld hebben, vertaalt zich op het terrein. Het is gewoon fantastisch."

Onbaatzuchtige Meesseman: "Geen vergelijking mogelijk"

Het succes van de Belgen wordt door niemand beter belichaamd dan door Emma Meesseman. Tegen Servië tekende ze voor een eerste triple double (dubbele cijfers zowel qua punten, assists als rebounds) uit de EK-geschiedenis.

 

"Ik krijg er bijna een trillende stem van als ik erover spreek. Op haar positie is ze voor mij de beste van de wereld, maar dat ze na de match dan ook nog eens de trofee voor Speelster van de Match aan Kyara Linskens geeft, op dat vlak is er geen vergelijking mogelijk. Met niemand."

 

"Het respect dat je voor Meesseman moet hebben, is mateloos. Ze is een voorbeeld voor iedereen in de sport. Ik heb er geen woorden voor."

Ik krijg bijna een trillende stem als ik over Emma Meesseman spreek.

Sven Van Camp (sportief manager Belgian Cats)

Is de bank een probleem? "Ervaring die ze nu opdoen, gaat ons opleveren"

Een mogelijk probleem in de halve finale en eventuele finale is de Belgische bank. Die laat het op sommige momenten afweten. "Daar ben ik het niet helemaal mee eens", zegt Van Camp.

 

"Wij zien natuurlijk ook dat er voor hen blijkbaar te veel stress is. Helaas hebben ze op de vorige kampioenschappen nog geen ervaring kunnen opdoen en dat betalen we nu een beetje."

 

"Maar die ervaring doen ze nu wél op en dat gaat ons opleveren, vanaf morgen al in de halve finale. Het zijn die paar procentjes die ons over die laatste hobbel zullen helpen."

Van Camp
Sven Van Camp, rechts naast bondscoach Rachid Méziane.
Gerelateerd: