Ga naar de inhoud

Armand Marchant zet na 14 jaar samenwerking met coach stop: "Het was tijd voor verandering"

De Belgische skiër Armand Marchant heeft een trainerswissel doorgevoerd. De 25-jarige Luikenaar heeft de samenwerking met de Franse coach Raphaël Burtin stopgezet en gaat verder onder de vleugels van de Kroaat Elias Kolega.

2 jaar geleden beleefde Armand Marchant een hoogtepunt op het WK skiën met een 10e plek in de slalom. Nooit deed een Belgische man beter in een individuele WK-discipline.

Marchant moest dit jaar vrede nemen met de 25e plek in de wereldtitelstrijd. Geen progressie en dat zette Marchant aan het denken.

"Halverwege vorig seizoen heb ik alles in vraag gesteld. Ik sta 3 jaar in de top 30 van de wereld, niet meer en niet minder", zei Marchant op een persmoment.

"Ik ben nog niet oud, maar ook niet meer heel jong. Maar ik merkte dat het tijd is voor een verandering, ik wil mijn comfortzone verlaten."

 

De knoop doorhakken om van coach te wisselen was niet gemakkelijk voor Marchant.

 

"Raphaël na 14 jaar verlaten is de grootste beslissing uit mijn carrière, de meest zware. Het is emotioneel, na alle mooie en minder mooie momenten die we samen hebben beleefd", zegt Marchant, die nu in zee gaat met de Kroaat Elias Kolega.

 

"De deuren zijn geopend voor een 2e carrière."

Halverwege vorig seizoen heb ik alles in vraag gesteld. Ik sta 3 jaar in de top 30 van de wereld, niet meer en niet minder.

Armand Marchant

Naast een trainerswissel verandert Marchant ook van uitrusting. Zijn contract bij het Franse skimerk Salomon is afgelopen, Head (een Oostenrijkse skimerk) is de nieuwe leverancier van Marchant voor de komende 2 jaar.

 

"Bij Head voelde ik me meteen goed op de ski's, een referentie in onze wereld. Ik voelde bij hen het verlangen om samen met mij iets neer te zetten."