Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 13  /  21 - Riccione - Cento
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Coronavrees sluipt weer in peloton, maar speelde de Giro met vuur? "Kleine ruimte, niemand met masker"

 do 4 mei 2023 23:52
Journalisten en renners pakken samen in de mixed zone.
Journalisten en renners pakken samen in de mixed zone.

Tijdens de ploegenpresentatie voor de 106e Ronde van Italië werden de renners niet alleen door het late uur op de proef gesteld. Ook de zwerm medewerkers en vooral journalisten die in de kleine persruimte aan het ronddarren was, zorgde voor extra nervositeit. De schrik zit er namelijk weer in na een nieuwe coronagolf in het peloton.

Corona leek helemaal uit de aandacht van de wielerwereld verdwenen, maar onder meer Jumbo-Visma moest met 3 positieve gevallen vlak voor de start zijn ploeg nog helemaal door elkaar schudden.

Terwijl bij de (top)ploegen de maatregelen weer worden aangescherpt, zijn ze daar bij de organisatie van de Giro nog niet mee bezig. Sommige renners kregen het dan ook koud om het hart toen ze de omstandigheden zagen voor, tijdens en na de ploegenpresentatie.

 

"Er is om te beginnen al het late uur", zegt Pieter Serry, ploegmaat van Remco Evenepoel. "Het is nu 21.30 uur en we moeten nog het podium op. Maar ja, dit is een grote ronde daar hoort wat show bij."

 

Verder was Serry ook opgevallen dat de omstandigheden niet helemaal coronaproof waren. "Een kleine ruimte, veel mensen samen waarvan niemand een mondmasker draagt ..."

 

"De grootste angst voor ons is om corona te krijgen. Ik heb het vorig jaar zelf meegemaakt in de Vuelta. Wij dragen daarom allemaal een masker en dat zal voor de hele Giro zijn. Het zou jammer zijn om na al die opofferingen nu uit te vallen met corona."

De omstandigheden in de perszaal