Ga naar de inhoud

Vincent Kompany schittert bij Burnley: "Het was gedurfd, want die club was dood"

 di 11 april 2023 14:13
Vincent Kompany schittert met Burnley.

De promotie heeft hij met Burnley al op zak, zaterdag krijgt Vincent Kompany een eerste matchbal voor de titel in The Championship. Hoe straf is de prestatie van de ex-Anderlecht-trainer in Engeland? Extra Time is onder de indruk: "Hij is er geëvolueerd."

Burnley vrolijkte gisteren de 37e verjaardag van Vincent Kompany op met een nieuwe zege, komend weekend kan het ook de titel in de Engelse tweede klasse veroveren.

 

Promotie naar de Premier League staat al sinds vrijdag vast en Filip Joos gaf in Extra Time toe dat hij dat niet meteen verwacht had.

 

"Ik vond het wel goed dat Kompany weg was uit Anderlecht, want ik dacht altijd dat het hem deugd zou doen."

 

"Ik heb ook geen wedstrijden gezien van Burnley, maar dat ze het nu al gedaan hebben en dat dat een record is, zegt heel veel. Het zegt sowieso iets over hoe knap het is."

Er zijn wedstrijden in die competitie waarin je absoluut niet moet voetballen en dat beseft hij heel goed. Dan speel je puur op grinta.

Arnar Vidarsson over Vincent Kompany

Arnar Vidarsson zag Burnley wel voetballen. "Ze zijn echt heel goed. Het was heel gedurfd van Kompany om naar daar te gaan, want vorig jaar was die ploeg dood."

 

"Wat ik knap vind: hij is opgeleid door Pep Guardiola en de mensen met wie hij werkt, zijn er zot van."

 

"Maar er zijn wedstrijden in die competitie waarin je absoluut niet moet voetballen en dat beseft hij heel goed. Dan speel je puur op grinta."

 

"Dan is hij toch geëvolueerd", merkt Peter Vandenbempt fijntjes op, doelend op zijn Anderlecht-tijdperk. 

 

Er werd Kompany toen vaak verweten dat hij een te romantische voetbalvisie had. 

Gerelateerd: