Ga naar de inhoud

Lotto-Dstny laat Arnaud De Lie proeven van 2 monumenten: "Ronde van Vlaanderen komt te vroeg"

Arnaud De Lie en Caleb Ewan zijn de grote sprinttroeven van Lotto-Dstny.

Sportief manager Kurt Van de Wouwer (Lotto-Dstny) heeft een tipje van de sluier gelicht over de jaarplanning van de kopmannen. Rijzende ster Arnaud De Lie zal vaker opduiken in de topklassiekers. "Hij ligt al enkele jaren wakker van Parijs-Roubaix", weet Van de Wouwer.

Na een fenomenaal eerste profjaar met 9 zeges mag Arnaud De Lie komend seizoen ook zijn kunnen tonen in de grotere koersen.

 De 20-jarige sprinter zal ervaring opdoen in de monumenten Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix.

 

"Binnen de ploeg weten we dat Arnaud al enkele jaren wakker ligt van Parijs-Roubaix", zegt Van de Wouwer. "Hij is altijd heel gemotiveerd."

 

En wat met de Ronde van Vlaanderen? "Daar hoeft hij nog niet te starten. Arnaud staat nog maar voor zijn 2e profjaar."

 

In het voorjaar mag De Lie wel met zekerheid een rugnummer opspelden in Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice.

 

Lotto-Dstny stuurt naast De Lie ook Caleb Ewan naar Milaan-Sanremo. Voor de rest zijn de programma's van beide sprintkanonnen heel uiteenlopend.

Seizoensbegin Arnaud De Lie Seizoensbegin Caleb Ewan
22/01 Classica Valenciana 08/01 Australisch kampioenschap op de weg
29/01 Grand Prix La Marseillaise 17-22/01 Tour Down Under
01-05/02 Ster van Bessèges 29/01 Cadel Evans Great Ocean Road Race
26/02 Kuurne-Brussel-Kuurne 20-26/02 UAE Tour
05-12/03 Parijs-Nice 05/03 GP Monseré
18/03 Milaan-Sanremo 18/03 Milaan-Sanremo

"Vermeersch moet in klassiekers meedoen voor top 10"

In de ploeg voor de Vlaamse klassiekers krijgen ook Victor Campenaerts, nieuwkomer Pascal Eenkhoorn en Florian Vermeersch een vrije rol.

 

"Na zijn 2e plek in Parijs-Roubaix 2021 werd een hoog verwachtingspatroon gecreëerd voor Florian Vermeersch", weet Van de Wouwer. "Het was moeilijk om dat vorig seizoen te evenaren."

 

"Ik denk dat Florian in 2023 echt gemotiveerd aan het seizoen zal beginnen. De logische stap zou zijn dat hij in alle klassiekers meedoet voor een top 10-plaats."

 

Een andere jongere om in de gaten te houden is Cedric Beullens. "In de Vuelta eindigde hij als back-up voor de sprinters hij 4 keer in de top 10 van etappes."

 

"Cedric sprintte ook naar een knappe 4e plaats in de Grote Prijs Rik Van Steenbergen na Merlier, Cavendish en Groenewegen."

 

"Maar ik denk dat zijn toekomst en sterke punten in de Vlaamse klassiekers liggen. We zullen hem zeker zien komend voorjaar."